Rabu, 13 Februari 2013

PSY SENGAJA MALUKAN PM ATAU PENGURUSAN PENTAS YANG TIDAK CEKAP?Perkara biasa dalam pengurusan pentas bagi sesebuah acara yang besar. Juruacara umpama santai. Namun perlu ada kerja sama dengan stage manager jika tidak maka berlakulah acara GAGAL yang mampu memalukan sesiapa saja VIP termasuklah PM. Untuk rekod isu ini telah diangkat sebagai PSY tidak mahu bersama PM.

Bintang antarabangsa Korea, Psy dikatakan telah memberi tamparan hebat kepada PM apabila dia enggan naik ke pentas untuk bersama-sama perdana menteri bermasalah beserta ahli-ahli tertinggi BN setiba masanya untuk upacara tradidi menggaul 'yee-sang' dalam konsert meraikan Tahun Baru Cina. 

Di Pulau Pinang untuk menyanyikan lagunya yang terkenal, Oppa Gangnam-style, Psy telah memberikan persembahan seperti yang dijanjikan bernilai RM 2 juta itu. Orang ramai turut menyanyi dan menari bersama-sama artis itu dan para penarinya yang begitu menarik dan bergaya. Selama 4 minit, ribuan rakyat Pulau Pinang yang datang ke padang sekolah Han Chiang bagaikan terpukau. Mereka menuntut apa yang mereka mahu dan Psy telah memberikannya. Lagi Gangnam!

MC pentas yang kain terbelah tu takkan lah tak berurusan secara langsung dengan back stage? Xkanlah tak tau PSY akan sertai atau tak..main tibia jer ker announce!~..adoi malukan PM sajer…kan da jadik kontroversi?

Moga jadik teladan pada masa akan datang!~

(HIBURAN) Anak-Anak Whitney Houston Bersikap Liar

"likes daughters like mothers" 

BANYAK pihak berpendapat mendiang Whitney Houston telah mewariskan sesuatu yang kurang baik kepada anak perempuan tunggalnya, Bobbi Kristina apabila gadis tersebut dilihat mengamalkan gaya hidup tidak sihat seperti mana mendiang ibunya dahulu.
The Sun melaporkan, Bobbi dan abang angkatnya, Nick Gordon dilihat menghisap rokok di khalayak selain dipercayai rokok itu mengandungi bahan terlarang.
Pasangan itu juga tidak segan silu menunjukkan kemesraan mereka sambil bercium dan berpelukan seperti pasangan kekasih.
Hubungan antara Bobbi dan Nick sememangnya menjadi bualan kerana lelaki itu telah dibesarkan oleh Whitney sejak kecil sebagai anak angkat.
Macam2 Kes Daaa...
Walaupun hubungan itu ditentang keluarga mereka kerana dianggap seperti abang dan adik tetapi mereka baru-baru ini mengumumkan telah mengikat tali pertunangan.
Bagaimanapun, pasangan itu mengakui telah memutuskan pertunangan itu dengan sebab-sebab tertentu.
Whitney setahun lalu telah ditemui mati di bilik hotelnya di Beverly Hills, Los Angeles dan telah mengejutkan dunia hiburan di seluruh dunia.
Kematian diva terkenal itu dikatakan berpunca daripada sikap penyanyi itu yang ketagihan minuman keras, ubat-ubatan terlarang dan dadah.

Najib Umum 25,500 Unit Rumah Prima Dengan Diskaun Lebih 20 Peratus Dibina Di Johor
Datuk Seri Najib Tun Razak mengumumkan pembinaan 25,500 unit rumah mampu milik di bawah program Perumahan Rakyat 1Malaysia (PR1MA) di kawasan Iskandar Malaysia di sini.
Perdana Menteri berkata, pembinaan rumah mampu milik itu di kawasan seluas 157.8 hektar dan siap dalam tempoh tiga tahun itu membabitkan usahasama PR1MA Berhad engan lima pemaju perumahan.
Beliau juga mengumumkan bahawa pemohon yang layak membeli rumah PR1MA di negeri itu akan mendapat potongan harga daripada RM250,000 kepada RM199,000 seunit.
Beliau berkata, harga pasaran untuk setiap rumah tersebut adalah sebanyak RM250,000, namun menerusi kerjasama kerajaan dan swasta dalam bentuk sumbangan kemudahan dana oleh kerajaan, projek itu dapat dilaksanakan lebih cepat denganharga yang lebih rendah daripada pasaran.
“Ini merupakan diskaun yang agak besar iaitu dengan pengurangan sebanyak RM51,000 atau potongan lebih 20 peratus melalui sumbangan dana kemudahan yang disediakan oleh kerajaan,” katanya ketika berucap pada majlis cabutan undi rumah mampu milik Nusantara PR1MA di Dewan Raya, Bandar Putra, di sini, Selasa.
Majlis turut dihadiri oleh Menteri Besar Johor Datuk Abd Ghani Othman, Menteri dalam Negeri Datuk Seri Hishamuddin Tun Hussein dan Pengerusi PR1MA Datuk Seri Jamaluddin Jarjis.
Najib berkata, sebanyak 15,500 unit rumah akan dibina dengan oleh syarikat pemaju swasta iaitu Iskandar Waterfront Holding Sdn Bhd di Danga Bay, Plentong dan Masai; Casa Grey City Sdn Bhd di Tebrau, Larkin dan Plentong serta Aturan Prisma Sdn Bhd Sdn Bhd di Larkin.
Manakala Cahaya Bumimas Sdn Bhd pula akan terlibat dengan pembinaan PR1MA diBandar Layangkasa, Pasir Gudang dan Tentu Canggih Holdings Sdn serta PIJProperty Sdn Bhd pula di kawasan Plentong.
Projek tersebut akan dijalankan dengan kerjasama anak syarikat kerajaan negeri Johor, Kumpulan Prasarana Rakyat Johor Sdn Bhd sebagai pemilik tanah.
Selain itu, PR1MA juga akan membangunkan sebanyak 10,000 unit kediaman mampumilik di atas tanah kerajaan di Tampoi yang melibatkan kawasan seluas 80 hektar.
Sementara itu, Najib berkata, kaedah cabutan undi membabitkan 201 unit di Nusantara PR1MA itu dapat memastikan ketelusan sekali gus mengelakkan pilih kasih dalam pemberian rumah PR1MA.
“Kita tidak mahu pemberian rumah dilakukan berdasarkan siapa yang kita kenali yang mana kita buat satu secara paling telus (pengundian).
“Peti undi pun telus (lut sinar) sekali supaya kita boleh tengok dan kitajuga lantik juru audit supaya dapat memantau proses pengundian supaya tidakberlaku pilih kasih,” katanya.
Projek Nusantara PR1MA itu adalah usahasama Denia Development Sdn Bhd dengan UEM Land Bhd., sebagai pemilik tanah manakala PR1MA bertindak memberi sokongan dana pemudah cara melalui Unit Kerjasama Awam Swasta (UKAS).
Dalam pada itu, Jamaluddin berkata kemudahan seperti kedai, klinik, tempatpermainan dan rumah ibadat akan turut dibina di setiap kawasan projek tersebut.
Beliau berkata kesemua rumah PR1MA akan diselenggara oleh pihaknya berbanding projek perumahan lain yang menyelenggara kediaman mereka sendiri.–
-BERNAMA

BEKAS ADUN PAS REMBAT GAK BR1M 2.0
Kita selalu dengar BN pilih bulu...

BN pilih kroni mereka sahaja untuk dibantu...

Malah pelbagai tuduhan yang sering dilemparkan oleh pembangkang terhadap kerajaan BN. Tetapi secara diam-diam mereka juga yang turut beratur menagih bantuan kerajaan.

Hari ini pengagihan BR1M turut 'dimeriahkan' dengan kehadiran Ustaz Jak atau Mohd Zaki Ibrahim iaitu bekas ADUN PAS kerusi N38 DUN Kuala Balah, Kelantan. (gambar atas).

Bukan niat mahu mempertikaikan bantuan yang diterima, sebagai rakyat Malaysia yang menepati syarat-syarat yang ditetapkan. Memang wajar bantuan tersebut dihulurkan kepadanya yang hidup dengan pencen tidak sampai RM3,000 sebulan walaupun dia totok pembangkang.

Cuma kita nak cakap BN ini tak pernah pilih bulu dalam membantu meringankan beban rakyat hatta mereka itu bekas wakil rakyat PAS yang siang malam kerjanya mengutuk UMNO/BN.

Agak-agak Ustaz Jak ucap "terima kasih" tak tadi?gua rembat artikel nie dari sinim!