Khamis, 10 November 2011

#POLITIK# DSNajib Akan Bubar Parlimen Esok???

Dewan Rakyat Akan Dibubar Esok???

Spekulasi bahawa Dewan Rakyat akan dibubarkan esok, semakin kuat apabila sebuah akhbar harian berbahasa Cina melaporkan Perdana MenteriNONE Datuk Seri Najib Razak akan berjumpa dengan semua bekas ahli parlimen BN yang telah bersara hari ini.

Menurut Kwong Wah Yit Poh, yang tidak memetik mana-mana sumber, berkata Najib telah memanggil semua ahli parlimen BN yang telah bersara untuk mesyuarat hari ini berkaitan dengan pilihan raya umum ke-13.

"Adalah difahamkan bahawa BN telah menyediakan poster dan risalah kempennya. Kebanyakan bahan-bahan kempen yang dicetak di China dan dihantar ke Malaysia di dalam kontena," kata laporan itu.

Untuk meningkatkan sokongan untuk BN, kata laporan itu, Najib tidak lama lagi akan membuat pengumuman, termasuk pengiktirafan kelayakan akademik dari Taiwan, yang merupakan satu tuntutan sudah lama masyarakat Cina kerana banyak graduan sekolah menengah Cina melanjutkan pengajian mereka ke sana.

Menurut jadual rasminya, Najib, yang pulang dari Makkah semalam selepas mengerja ibadat haji, akan menghadiri satu majlis di Kuala Lumpur petang ini untuk dikemaskinikan mengenai kemajuan projek Program Transformasi Ekonomi.

Dengan pentadbiran kerajaan semasa memasuki tahun keempat dan kelembapan ekonomi global yang diselubungi risiko, maka spekulasi yang Najib akan memanggil pilihan raya mengejut bagi mendapatkan mandat baru, bertiup kencang sejak awal tahun ini.

Beberapa laporan media telah membuat spekulasi bahawa Parlimen akan dibubarkan esok, dengan angka "11" disebut-sebut sebagai "nombor bertuah" pilihan Najib, dan 10 Disember mungkin menjadi hari pengundian.-Malaysiakini

Berita neh bley percaya ker beb? SM, betul ker tidaknyer kita sama-sama menanti esok apa akan berlaku…kui..kui..kui…..

Nota:
Bubar pun pakatan haram jangan bermimpi nak ke Putrajaya…..

#SAHABAT SIBER!!#SEGMEN TAMBAH KENALAN

Jom Tambahkan TrafiQ Geng!klik sahaja di sini!

Saya memilih 2 blog di bawah kerana cool&Best!:>

SElaMaT MenCuBa...

#POLITIK# ANUWAR KATA OK JADI GAY?

Seksualiti Merdeka adalah badan berkempen untuk mendapatkan pengiktirafan mengamalkan seks luar tabie di kalangan kumpulan LGBT (Lesbian, Gay, Biseksual dan Trangender).

Kempen ini mencakupi semua kaum dan agama, termasuk yang berbangsa Melayu dan beragama Islam.

Pengakuan Azwan Ismail yang pernah disiarkan dalam channel youtube milik kumpulan tersebut ‘seksualitimerdeka’ pada tahun 2010 bukti yang jelas kempen itu turut mensasarkan kumpulan Melayu-Islam yang menjadi masyarakat majoriti negara.

SAYA GAY, SAYA OK....

“Saya Azwan Ismail, berumur 32 tahun. Saya telah mengambil masa yang agak lama untuk mengenali diri saya, untuk menyakini diri saya bahawa saya seorang Gay.

“Dan apabila saya berani mengatakan saya seorang Gay kepada orang lain setelah 30 tahun itu, saya telah menjadi seorang yang kuat dan yakin dengan apa yang bakal saya lalui pada masa depan.

“Memang tidak dinafikan agar sukar untuk menjadi seorang Gay di Malaysia, terutama kita adalahseorang Melayu kerana faktor agama dan budaya banyak mencorakkan kehidupan kita dan memberitahu kita apa yang kita boleh jadi dan apa yang kita tidak boleh jadi”, katanya.

Namun, menurutnya semua halangan terutamanya agama Islam yang melarang penganutnya melakukan aktiviti homoseksual adalah salah kerana itu sekadar pandangan dari kumpulan hetroseksual (kumpulan seks normal).
“Tetapi kita (golongan Gay) kena ingat bahawa apa yang diberitahu orang lain, apa yang diberitahu oleh guru-guru kita, ustaz kita, kawan-kawan kita kebanyakannya dari pandangan seorang hetroseksual (seks normal).

Mereka (golongan hetroseksual) tidak merasai atau tidak memahami menjadi seorang yang Gay. Kita lebih mengetahui diri kita dan kita perlu mengambil masa dan terus mencuba untuk memberitahu orang-orang sebegitu “, katanya.

Menurutnya untuk melepasi semua benteng budaya dan agama itu, kumpulan gay Muslim perlu mencari sumber kekuatan dan berpegang teguh dengan sumber kekuatan tersebut untuk mendapatkan kehidupan gay yang lebih baik pada masa depan.

“Saya yakin keadaan menjadi lebih baik. Kita perlu mencari sumber-sumber kekuatan di sekeliling kita kerana terdapat mereka yang dapat membantu kita dan akhirnya dapat memberi keyakinan kepada diri kita (SIAPA SUMBER TU? ANUWAR IBRAHIM KER?) untuk menempuhi hari-hari yang akan datang untuk menjadi seorang Gay yang lebih tabah.

“Saya harap anda akan dapat menemui sumber kekuatan itu dan berpegang kepadanya danakhirnya yakin untuk memberitahu orang lain, saya Gay, saya OK”, katanya.

SM, tak terkejut langsung mamat neh mengaku dia GAY!, Apa maksud dia mencari "sumber-sumber kekuatan di sekeliling kita kerana terdapat mereka yang dapat membantu kita dan akhirnya dapat memberi keyakinan kepada diri kita untuk menempuhi hari-hari yang akan datang untuk menjadi seorang Gay yang lebih tabah''..adakah Anuwar yang dia maksudkan?

Cuba kita lihat bagaimana gay jamban neh cuba mengadu masalahnya kepada ANuwar Ibrahim>:

Kod Rahsia : Anwar ‘Orang Macam Kita’

Komunikasi twitter di antara seorang aktivis Seksualiti Merdeka, Amir Muhammad dengan Datuk Seri Anwar Ibrahim berkenaan topik ‘Orang Macam Kita’ membuka satu lagi polemik baru yang turut mengesahkan Ketua Umum PKR itu termasuk dalam salah seorang lingkaran LGBT (Lesbian, Gay, Biseksual dan Transgender).

“Laman Anti-Anwar menyerang ORANG MACAM KITA. Tetapi (lebih terkejut mereka) salah eja nama saya!”, kata @amirmu twitter milik Amir Muhammad kepada Anwar.

“Bukan baru – komplot Umno sejak 12 tahun!”, jawab Anwar

Ayoyo~~ secara terang-terangan si gay tua menyokong gay jamban ini.Adakah ini membuktikan kepada kita bahawa Anuwar sememangnya dalam diam menyokong puak2 lahanat LGBT ini? buktinya ada di atas...

Note:
Dua2 neh elok di bakar shj!#SOSIAL# SETAKAT NASIHAT BLEY UBAH APA?


Gologan gay jamban neh elok disula jer! baru mereka ada hati nak berubah!~~~

Golongan Lesbian yang semakin melampau menggunakan FB demi mencari pasangan bg tujuan memuaskan nafsu mereka~~~
Hubungan sejenis bawa murtad: Mufti 
Oleh Irwan Shafrizan Ismail

2011/11/10


PEKAN: Mufti Pahang, Datuk Abdul Rahman Osman, berkata sebarang kegiatan songsang yang bercanggah dengan agama Islam terutama membabitkan hubungan sejenis boleh menjurus seseorang Muslim itu kepada murtad. 

Katanya, hubungan sejenis atau songsang ditegah dalam Islam kerana ia membawa kepada pupusnya manusia sejagat.

Beliau berkata, Sultan Pahang, Sultan Ahmad Shah juga menasihatkan umat Islam supaya tidak terpengaruh serta terbabit dengan aktiviti tidak sihat atau program songsang yang dianjurkan pihak tertentu di negara ini.

Katanya, titah terbabit disampaikan baginda dalam satu majlis di negeri ini baru-baru ini bertujuan sebagai peringatan.

“Oleh itu, sebagai mufti menjadi tugas saya memberi nasihat kepada rakyat negeri ini supaya tidak terpengaruh dengan aktiviti songsang serta dilarang agama sebaliknya banyakkan beribadah serta mengimarahkan masjid. Baca Berita Selanjutnya Disini~~

“Saya juga bimbang jika tidak diberi nasihat, umat Islam akan terus hanyut melakukan perkara atau aktiviti yang merosakkan akidah,” katanya pada sidang media di sini, semalam. 

Setakat NASIHAT pak mufti oit apa barang? Bley ker puak2 haramjadah neh berubah dan nak ikot segala nasihat pak mufti neh? Takkan sampai skang tak der hukuman yang berat untuk lahanat2 neh???
Nak tunggu sampai tuhan turunkan bala baru nak buat sesuatu? Masa tur da terlambat!

Puak2 LGBT takkan serik selagi tidak diberikan hukuman yang berat!.....termasuk PEMIMPIN2 mereka...jangan dilupai Ambiga&AnuWAR..huhu

#POLITIK# DAPigs SEKAT PENIAGA MELAYU?

Ini Cina manyak agenda woit!!!

Mungkin ramai yang tidak sedar tentang apa yang sedang berlaku di Malaysia sekarang ini terutama sekali yang membabitkan penguasaan kartel-kartel pengimport makanan ke Malaysia. 

Malaysia tidak mempunyai bekalan makanan yang cukup di dalam negara dan terpaksa membeli makanan dari luar untuk menampung keperluan asasi itu.

Dan kalaupun mampu serta cukup untuk penghasilan dalam negeri, akan ada satu pihak yang menjadi kuasa pendesak untuk memastikan, negara memerlukan komoditi import dan merekalah penguasa import berkenaan menerusi penguasaan pasaran, pengedaran dan penetapan harga.

Para penyokong DAP yang cuba membangkitkan kemarahan dan perasaan tidak puas hati di kalangan orang Cina, cuba mengungkit tentang penguasaan syarikat-syarikat Bumiputera dalam BERNAS walaupun banyak syarikat beras yang bernaung di bawah jenama BERNAS itu adalah syarikat bukan bumiputera.

DAP juga dikesan cuba membangkitkan persoalan tentang penguasaan syarikat Bumiputera yang membeli ladang padi di sebuah negara di Indochina. Begitu juga dengan cubaan sebuah lagi syarikat Bumiputera yang melabur di Asia Tengah dalam bidang perladangan bagi memastikan stok makanan kecemasan untuk Malaysia terjamin.

Bagaimanapun, DAP tidak pernah membangkitkan persoalan tentang penguasaan syarikat-syarikat bukan Bumiputera dalam penguasaan empayar makanan yang lain, contohnya pengimportan daging.

Sebahagian daripada pendana utama untuk pilihanraya, adalah bersumberkan kartel-kartel ini. Kartel-kartel ini menggunakan orang-orang politik bagi memastikan monopoli mereka tidak terjejas.

Tahukah anda, keseluruhan pengimport daging ke negara ini dikuasai oleh syarikat-syarikat bukan Bumiputera dan bukan Islam? Tahukah anda berapa nilai sebenar pengimportan daging halal ke negara ini? Dan tahukah anda bagaimana kartel-kartel ini memastikan penguasaaan empayar mereka tidak terjejas?

Malaysia secara amnya merupakan sebuah negara yang lengkap serba-serbi. Sebagai sebuah negara yang subur, mempunyai hujan yang mencukupi, cuaca yang baik dan mempunyai sumber yang lebih dari mencukupi, tidak seharusnya Malaysia menjadi pengimport makanan terbesar bagi rakyat yang berjumlah 27 juta orang.

Seringkali dipersalahkan tentang kepenggunaan tanah yang tidak cekap. Tetapi ramai yang tidak tahu bagaimana pasaran telah 'ditutup' dan dihalang oleh kartel-kartel berkenaan untuk memastikan, mereka boleh terus mengimport dan mendominasi harga pasaran.

Pengusaha-pengusaha tempatan amat sukar menjual penghasilan mereka kerana hampir keseluruhan rangkaian pengedar, pemborong dan orang tengah enggan memberikan kerjasama dan tidak mahu memecahkan monopoli mereka selama ini.

Pernahkah terfikir, ketika puak-puak ini memperjuangkan peluang perniagaan yang seciput pada Bumiputera dan mempersoalkan bantuan atau soft loan yang diterima walaupun kelompok mereka sendiri sudah menerima kemudahan tersebut jauh lebih lama dan lebih besar dari kelompok bumiputera, mereka enggan membuka peluang monopoli yang telah mereka kuasai sekian lama

Dan untuk menjaga monopoli tersebut, mereka mempergunakan segala peluang, termasuklah ahli-ahli politik Melayu-Bumiputera bagi memutarbelitkan perkara sebenar.

Petikan artikel Blogger The Flying Kick.

Nota:

Pernah tak dengar orang2 tua bercakap, orang Cina neh yang lurusnya dalam hidup mereka hanya rambut jeq!..hahaha..salah orang Melayu gak..ada kedai Melayu p kedai Cina…Orang melayu yang bodoh atau peniaga Cina yang rasis dan suka tolong bangsa sendiri~~~ kalo pagai bodoh Melayu tetap cam gini..alamat tak kemana BANGSA KITA…..