Selasa, 14 Jun 2011

Berita terbaru!

Pekerja di Bangunan SUK panik akibat gegaran


Sebahagian Kakitangan Kelur drpd Bangunan Krn Berlaku Gegaran Pagi ini.
SHAH ALAM 14 jun - Ribuan kakitangan awam Negeri Selangor terpaksa bergegas keluar dari Bangunan SUK di sini setelah berlaku gegaran kira kira pukul 11.30 pagi ini.

Gegaran itu dikesan dua kali iaitu pada 8.30 pagi ini kali pertama.

Seorang kakitangan awam berkata, gegaran itu dapat dapat dirasai di tingkat lima termasuk menyedari bingkai gambar didapati bergerak-gerak.

Bagaimanapun, wartawan yang berada dalam sidang akhbar menteri besar di bangunan annex tidak merasai gegaran itu

Kegagalan kerajaan DAP umum pelan induk dipersoal

 Bekas Ketua Menteri Pulau Pinang, Tan Sri Dr Koh Tsu Koon mempersoalkan kegagalan kerajaan DAP Pulau Pinang mengumumkan Pelan Induk Perindustrian Pulau Pinang walaupun sudah lebih setahun perkara itu diumumkan Ketua Menteri, Lim Guan Eng. Tsu Koon yang juga Menteri di Jabatan Perdana Menteri (JPM), berkata Guan Eng ketika membuat lawatan kerja di Singapura Jun tahun lalu, mengumumkan pihaknya sudah mempunyai pelan berkenaan kepada pelabur antarabangsaBaca Berita Selanjutnya Di Sini!.

Kerajaan masih beri subsidi RM1

Kerajaan tidak akan melayan tuntutan 1,000 pengusaha bot pukat tunda C2 di Pahang, Johor dan Perlis yang melancarkan mogok bagi meminta kerajaan menimbang pemberian subsidi super diesel kepada mereka. Menteri Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan (KPDNKK) Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob, berkata perkara itu tidak sepatutnya menjadi isu. Berita Selanjutnya Di Sini! 

Pilihan Raya Masjid Ada Agenda?

Langkah kerajaan DAP Pulau Pinang melaksanakan ‘pilihan raya masjid’ sebagai kaedah baru pemilihan ahli jawatankuasa masjid di negeri itu adalah taktik parti berkenaan untuk meneruskan perpecahan dalam masyarakat Melayu serta melemahkan Islam secara terancang.
Ia juga bertujuan mempolitikkan institusi masjid kerana akan mewujudkan pelbagai kumpulan berbeza akibat daripada pemilihan itu.Baca Berita Selanjutnya Di sini

Kebocoran Minyak Masak Ke Negara Jiran Bakal Undang Masalah!

Sindiket guna taktik baru kerah pekerja asing beli minyak masak sebelum diseludup ke negara jiran. Sindiket penyeludupan minyak masak ke negara jiran dikesan bertindak lebih licik dengan mengerah tenaga pekerja asing untuk membeli bahan mentah berkenaan sebanyak mungkin di kedai runcit dan pasar raya bagi mengelak kegiatan dihidu pihak berkuasa.Sila Baca Berita Selanjutnya Di sini