Rabu, 4 September 2013

CADANGAN YANG BAIK UNTUK PEMIMPIN-PEMIMPIN BN

""Datuk Seri Najib Razak dan Menteri Kabinet dicabar membayar sendiri perbelanjaan petrol dan diesel yang selama ini dinikmati mereka atas pembiayaan wang rakyat secara percuma.

Pengarah Strategi KEADILAN, Rafizi Ramli membuat cabaran itu berikutan kenaikan harga RON 95 dan diesel sebanyak RM20 sen berkuat kuasa tengah malam tadi.

Dengan kenaikan itu, RON 95 berharga RM2.10 seliter manakala diesel pula RM2.00 seliter.

“Najib bertanggungjawab menaikkan harga minyak, wajarlah beliau mengarahkan semua Menteri Kabinetnya seramai lebih kurang 70 orang itu membayar sendiri petrol dan diesel yang selama ini ditanggung wang rakyat.

“Mereka mesti berlaku adil kepada rakyat yang selama ini menanggung perbelanjaan ini,” katanya pada sidang media di ibu pejabat parti, hari ini lapor Selangorku"".
- Mengapa kita sebagai pemimpin pentadbiran tidak menyahut cabaran RAFIZI ini? Tunjukkan yang kita org2 BN mampu susah dan senang bersama rakyat! TUNJUKKAN....kita boleh.. Malaysia Boleh..."""Saya tak nak jawab soalan bodoh yang dia (Rafizi) utarakan. Dia memang bodoh budak ini. Dulu pun saya tak korup dia kata saya korup.

"Saya nak suruh dia beritahu menteri besar dia dan exco-exconya, ketua menteri Pulau Pinang dan menteri besar Kelantan supaya bayar duit sendiri juga," katanya selepas satu sidang media petang tadi.

Menurutnya, negeri-negeri Pakatan perlu melaksanakan cadangan itu dahulu memandangkan ia datang daripada Pakatan Rakyat sendiri.

"Mulalah dahulu, kita tak cadang, sebab kita ini berkhidmat kepada rakyat," katanya""- Macam Mana Bley jadik menteri kalo dari mulut asyik cakap Bodoh!!!..Bodoh!!..Bodoh!!!

Hayaaaaaaa!!!........Xpayah jadk menterilah beb!.......ko asyik ckp org bodoh, nti kau plak diperbodohkan.......datuk seri, byk lg org berkaliber jadik Menteri....buang jelah dier nie...