Rabu, 28 September 2011

HUDUD: SEMUA MAHU LEPAS TENGKUK MASING-MASING!


Kawe MaHu Hudud JuGok! Kawe tOk kiRo..


Kata-kata Karpal Singh pabila bcakap tentang Hudud:>
 ‘’Mahu Wujud Negara Islam, Langkah mayat kami dulu”…

Kata-kata Pok Nik pabila bercakap tentang hudud:>
“Nak jumpa berapa kali jumpa dah… DAP dah keluar sekali dalam APU dulu. Tak apa saya kata… bye bye tak ada apa, sekarang ini dia masuk balik, jadi itu dia punya pasal.”

Kata-kata AnuWar pabila bercakap tentang hudud:>
"Buat masa ini, secara umum, pada dasarnya, saya percaya ini boleh dilaksanakan. Dalam perkara tertentu, terdapat jaminan yang jelas mengenai pentadbiran yang adil.” Jawapan seLaMat….hahaha

Nilailah semua kata-kata PEMIMPIN2 pakatan haram ini yang mahu melepaskan tengkuk masing2…sorang dikerat sepuluh pun takkan terima undang2 Allah ini meskipun dier tinggal dibumi yg telah diwujudkan oleh maha pencipta.

Yang sorang lagi memperjuang hukum hudud demi  mendapat perhatian dan pengundi di negeri Cik Sit Yang Tak Kembang2 kerana still ditaKuk Lama..Masalah asa seperti air pun tak pernah selesai hingga kini..bagus..bagus…

Yang sorang ini tak abih2 cakap tak serupa bikin..hahaha…pegi saner..jerat tengkuk org neh..pergi cni kerat tengkuk org neh plak..janji aku selamat (kata anwar Ibrahim..haha)

Note:
Sibuk BergadUh pasaI hukum Hudud..Last2 Rakyat menderita kerana kepentingan mereka yg rakus mahu jawatan dan kedudukan selama ini….pikirlah pikir…jgn terlambat….huhuCUCU MELANGUT NGANGGUR TAK DER KEJER, SEBAB ATUK TAK PENCEN2!!!

Dah Tue2 Neh Baek Duq UmaH berIbadaT..

Anak2 muda di negara ini yang berminat untuk menyumbang bakti disektor swasta akan melangutla..tunggu lamalah korang utk tunggu atuk2&nenek2 ini bersara..70 tahun turrr….

KUALA LUMPUR, 27 Sept — Majikan sektor swasta boleh menggaji seseorang sehingga umur 70 tahun jika pekerja terbabit memenuhi keperluan organisasi masing-masing walaupun undang-undang baru, yang sedang digubal bakal menetapkan had persaraan mandatori 60 tahun, kata Persekutuan Majikan-majikan Malaysia (MEF).Teruskan MemBaca!Klik CNi!!!
Pendapat SM, apa reasonable MEF neh nak lanjutkan umur kakitangan mereka sehingga umur 70an? Tak pK ker semua ini akan menambahkan lagi pengganguran yang membawa kesan buruk apabila  anak-anak muda yg terlalu obsess untuk bekerja di sektor kerajaan kerana tergoda dgn gaji yg banyak tpaksa menunggu giliran kerana umur persaraan ini dilanjutkan?

Atuk2&nenek2 neh terdaya lagi ker nak kejer..selalu kiter tengok org2 skang neh biler umur dah 50an pun nyanyuk semacam jeq..asek nak mengarah nak marah tan tentu pasal..sensitip bukan maen lagi..contoh yg sebenar: opah, dah makan?! Ayat skit punyer baik jeq..alih2 di marah kiter kater nengking dier konon..padahal dier yg tak dengar (mayb sudah tak telinga tak mcm muda2 lagi huhu)…itu umur yg 5oan..yg 70an mcm ner ntah…hahaha

Tak payahlah kalo nak naikkan umur persaraan tur hingga 70an..tak kenalah MEF..biler umur persaraan dilanjutkan mcm tur automatik peluang pekerjaanjadik skit benor…budak2 muda yg baru balik dr OverSea nak test market swasta tak der pekerjaan..melangut kat umah jadik Bos besaQ…lama2 tak jadik aper..belajo tinggi2 tak der gunanya…Budak2 skang biler tak der kejer mula buat benda2 jahat..tak caya Tanya perompak,penyamun kat luar tur..diorg tur pegawai bank ker? Arkitek ker? Yg pasti byk tak der kejer tetap…so baik PK balik….

Note:
Dah tua byk2 lah piker pasai ibadat..bukan duq kalut nak Kojer lagi…