Selasa, 31 Julai 2012

#POLITIK# KENAPA BALACI PEMBANGKANG MARAH SANGAT DENGAN FILEM TANDA PUTERA?


Tanda Putera

Hairan betul melihatkan reaksi negatif dan terburu-buru dikalangan ramai balaci pembangkang terutama dari kalangan Cina DAP & Melayu PAS serta PKR yang mudah meroyan dengan filem Tanda Putera. Filem belumpun lagi masuk pawagam sudah ramai yang panas satu badan.

Mengikut ringkasan sinopsis filem ini, jalan cerita yang akan dipaparkan berkait rapat dengan sejarah perjuangan dan persahabatan antara Allahyarham Tun Abdul Razak dan Allahyarham Tun Dr. Ismail.


Selalu kita dengar juak2 pembangkang nie melaung2kan soal kebenaran..skang kita bglah yang benar….tengok filem nie bagi paham sejarah..

#POLITIK# PM JANGAN BELA HANTU RAYA


Selamat Tinggal..Sy Sudah ada Tuan Baru-Hantu Raya

“PENGUMUMAN Timbalan Menteri Perumahan dan Kerajaan Tempatan, Lajim Ukin yang beliau menarik diri daripada Umno dan akan bekerjasama dengan Pakatan Rakyat dalam pilihan raya umum (PRU) akan datang pastinya bukan berita yang diharapkan oleh Perdana Menteri merangkap presiden Umno, Mohd Najib Abdul Razak.”-A Kadir Jasin….

Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Meluan, Wong Judat yang juga Naib Presiden Parti Demokratik Progresif Sarawak (SPDP), salah satu sekutu BN di negeri itu mengumumkan akan keluar parti.


Gua rasa sudah masanya PM kita ini bertegas dan tidak mengikut kepentingan individu dalam memastikan kemenangan BN di dua  buah negeri Borneo itu..bukannyer ape asyek ikotkan apa yang mereka mahu sampai hilang kredibiliti PM sebagai pemimpin tertinggi di dalam Negara ini..kalo da mereka ini rela lompat parti kerana ada kepentingan biarkan mereka terjun dengan labu-labunya…

Perjuangan yang tidak ikhlas tidak akan bertahan lama…sampai bila PM mahu menuruti kemahuan hantu-hantu raya ini yang akan mengigit tuan kembali apabila “Jamu” tidak dibuat….hantu raya tidak pernah kenyang….itu realiti.. 
#SOSIAL# POLIS BELASAH PEKERJA HOTEL WAJIB DIHUKUMInsp Mohd Azuan Yasin, 32, membuat pengakuan tidak bersalah terhadap kesemua pertuduhan yang dibacakan terhadapnya di hadapan Majistret Mohamad Izwan Mohamed Noh, Haslina Basarudin dan S.Megaswary.>>>Siap cakap tak bersalah turrrr...video kat bawah tur apa benda beb!

Inilah wajah sebanar polis bodoh+bangang yang menggunakan kuasa untuk memukul orang sesukati mak+bapak dia…SM, takkan bela orangyang terang2 melakukan kesalahan..yang salah tetap salah dan perlu dihukum sewajarnya kerana telah buat salah…..

Kalo yea pun sedang marah dan tahu dirinya seorang pegawai polis kenapa perlu menyalah guna kuasa beb? Kalo betul pekerja tur salah kenapa tak nak tangkap dan bawa ke Balai Polis…Ini tak buat keputusan sendiri dan buat perkara2 yang tak munasabah..

Yang bersalah perlu dihukum tetapi menggunakan saluran yang betul beb!..negara ini ada undang-undang...polis diberi kepercayaan oleh rakyat untuk menjaga keselamatan bukan menyalahkan guna kuasa sebagai polis...

Negara kita sudah aman damai..jgn kerana beruk sekor nie, PM jugak yang disalahkan...ada paham?