Isnin, 21 November 2011

#POLITIK# ANWAR TIDAK MAHU MENCERAIKAN WAN AZIZAH!~???


Terseksa? Nak Tunggu Apa Lagi? Cabutlah!~Mau tunggu lagi Ka?

Wan Azizah mintak cerai dr Bang Nuar??? Sape yang tahan weh!? Tak dak sape yang tahan..depan belakang pun mau..nayaaa….

Tibe2 plak wan zizah neh bukak mulut mau Cover itu skandal laki dia..saper? Rafizi Jambu ler..saper lagi…wah dasyat, Bini cover skandal Suami turrr….sayang punya pasal….apa pun boleHHHH…

Sampai Bila Nak Menangis? 

Petikan berita pembangkang

KUALA LUMPUR: Skandal penyelewengan projek ternakan lembu melalui National Feedlot Corporation (NFC) Sdn Bhd yang dimiliki keluarga Datuk Seri Shahrizat Jalil, adalah tragedi buat negara. 
“Penyelewengan itu menjadi tragedi dan tambah jadi tragedi apabila kita pula dipersalah dan mereka mendakwa tidak bersalah,” kata Presiden KEADILAN, Datuk Seri Dr Wan Azizah Ismail. 
Beliau kesal kerana Pengerusi Eksekutif Nasional Feedlot Corporation Sdn Bhd (NFC), Datuk Seri Dr Mohamad Salleh Ismail menyalahkan pembangkang dalam skandal berkenaan. 
Kata Wan Azizah, Salleh sebagai individu bertanggungjawab harus memberi penjelasan jitu kepada rakyat tanpa memalitkan ‘dosanya’ kepada orang lain. 
“Kalau ada fakta mengatakan kita menyeleweng, saya nak tanya siapa sebenarnya menyeleweng, orang yang terima duit atau kita (pembangkang),” katanya. 
Bercakap pada majlis penyerahan wang zakat daripada Yayasan Aman kepada 80 penerima di Pejabat Khidmat Rakyat Lembah Pantai, beliau berkata, pembohongan sudah sebati dengan Umno dan kroninya. 
Terdahulu, Menteri Pertanian dan Industri Asas Tani Datuk Seri Noh Omar mengesahkan pinjaman kepada NFC tidak dibawa dalam Kabinet sebaliknya cuma dibincang Jawatankuasa Projek-projek Berimpak Tinggi. 
“Itu membawa banyak persoalan bagaimana pengagihan RM250 juta wang awam dilakukan,” kata Wan Azizah.
Zizah Yang Tauuuuu......
Nota:
Sampai bila nak tahan weh? Zizah..zizah, nuar bagi makan apa sampai hang da tak tau mana taat, mana bodoh piang!

#SUKAN# INDONESIA TAK PATUT JADI ‘TUAN RUMAH’ SUKAN SEA!

Sukan Asia Tenggara ke-26 diadakan di Palembang dan Jakarta, Indonesia pada November 2011 ini akan menjadi kenangan dan peristiwa terbaik dalam sejarah negara Garuda itu sekiranya pihak tuan rumah lebih professional dalam melaksanakan tanggungjawab mereka sebagai tuan rumah.
Tetapi seribu kali sayang, apabila SM lihat pelbagai penyelewangan seperti kes pengadil yang dirasuah, pilih kasih dalam memberikan markah kepada peserta luar negara dan tindakan tidak professional penonton yang seperti tidak bertamadun setiap kali perlawan sukan berlangsung.


Ini boley dilihat apabila banyak pergaduhan dan penyelewengan berlaku peserta daripada Indonesia tetap diberi kemenangan, meskipun persembahan sangat buruk dan penuh tipu helah. Saksikan aksi yg tiada di dalam sukan lain melainkan di Indonesia sahaja! hahaha.
PENGADIL+JURI+PESERTA+PENONTON INDONESIA=sama-sama minda KELAS BAWAHAN@TIDAK BERTAMADUN
Aksi 'Tom&Jerry':> Hanya di Sukan Sea Indonesia!~
I
I
I
V

Penonton Terajang Peserta?:> Bley Plak?Indon2..

Note:
Kola macam inilah Atlet-atlet Indonesia, alaMat bungkuslah Industri Sukan di negara berkenaan!~