Rabu, 23 Januari 2013

MUSA HASSAN BUAT U-TURN!~?


Sebelum ini, puak - puak Pakatan Pembangkang tu dok mengagung - agungkan sangat dengan pendedahan yang dibuat oleh Tan Sri Musa.

Diorang bersorak seolah - olah Tan Sri Musa mula cenderung ke arah perjuangan mereka. Tapi, ternyata semua anggap tu hanya mimpi mereka disiang hari.Hari ini, Tan Sri Musa tampil dan menyatakan bahawa puak - puak Pakatan Pembangkang tu bukan la bagus sangat. Diorang bukan Pembangkang yang berkualiti.

Dari segi kepimpinan Pakatan Pembangkang tu saja dah GAGAL. Jadi, macam mana pulak diorang nak memerintah Negara kelak? 

Persoalan paling utama, apa pulak respon puak - puak Pakatan Pembangkang Haramjadah tu nanti bila diorang baca kenyataan Tan Sri Musa ni?

Adakah diorang akan mengakui bahawa kepimpinan dikalangan mereka tu semuanya tak berkualiti belaka? Senang cerita, semuanya tak boleh pakai. Cakap je pandai, tapi buat kerja satu hapah pun diorang tak reti. Kerja dok menipu rakyat tu je la!!!

SHAH ALAM - Bekas Ketua Polis Negara, Tan Sri Musa Hassan menyifatkan pembangkang di negara ini barisan pemimpin tidak berkualiti.


Menurutnya, ini berikutan sikap pembangkang sendiri yang sering menyalahkan kerajaan tetapi tidak menampilkan idea yang bernas untuk membangunkan negara.


“Bagi saya, pembangkang berkualiti akan bantu kerajaan majukan negara. Namun, apa yang saya lihat, mereka asyik mencari kesalahan kerajaan tanpa ada inisiatif untuk tampil dengan idea sendiri,” katanya.


Musa berkata demikian dalam temu bual dengan saluran televisyen internet, Dtubes.TV.

Bagaimanapun menurutnya, kerajaan sekarang juga masih memiliki banyak masalah yang perlu diperbetulkan.

“Kebanyakan pemimpin sekarang lebih utamakan kepentingan sendiri berbanding negara. Ini masalah yang harus diperbetulkan. Namun saya tidak bermaksud kerajaan salah sepenuhnya kerana pembangkang pun bukan semuanya betul.

“Cuma kerajaan sekarang perlu mentadbir dengan keterbukaan jika betul-betul mahu laksana transformasi seperti diingini rakyat,” katanya.