Selasa, 24 April 2012

#POLITIK# BERSIH 3.0 DISOKONG NAJIB?

BERSIH KER??? PK SENDIRI!
BERSIH 3.0/ 28.04.2012. Tarikh keramat konon! Hak tuii!! Tarikh yang menyusahkan orang adalah beb!..puak2 pembangkang haram ini tak abis2 menyusahkan orang..tak ingat lagi apa yang dah jadik masa BERSIH 2.0? pelbagai kesan buruk melanda negara hanya kerana agenda jahat mereka…

Kesan BERSIH 2.0 yang kononya mahukan keadilan tur Pun hingga kini dirasai dan ditanggung oleh pelbagai pihak terutamanya peniaga-peniaga yang kerugian kerana BERSIH 2.0!
Apa yang SM heran, apabila kerajaan telah memberikan kerjasama kepada mereka untuk menyediakan tempat iaitu di iaitu Stadium Titiwangsa, Stadium Cheras dan stadium Merdeka bagi mereka para pendemo melakukan demo aman yang mereka laungkan sebelum ini. Tapi secara terang-terangan menolak danmahukan lokasi di Dataran Merdeka..

Siapa yang lebih berkuasa neh? Siap boleh tolak lagi..apa yang mereka mahu adalah membuat huru-hara dan seterusnya kerajaan akan mengeluarkan darurat…lepas tur mereka fikir akan rampas kuasa dan terus ke Putrajaya!...boley jer? Negara ini ada Raja berpelembagaan la wei..engkorang ingat senang2 jer nak rampas pentadbiran kerajaan neh?
Suketi-suketi korang jer erk?

Bley Jeq Buat Macam Neh Kan???

Menteri Dalam Negeri Dato Seri Hishammuddin menegaskan bahawa pihak Polis siap sedia memberikan laluan bagi mereka pendemo BERSIH yang ingin melakukan demo pada 28hb April ini dengan mengikuti syarat yang telah ditetapkan dan dipersetujui.

Dulu mahukan stadium merdeka skang da bagi tak mau plak?ada agenda yang jahat! Percayalah!!!!

Dah bagi betis nak paha plak!!...Nak dataran Merdeka sangat erk? Macam tak tau nak buat huru hara di atas jalan raya…pastu bley claim kata kerajaan neh zalim betul tak? Menyusahkan orang sajer!!!
Kesan Buruk BERSIH!!!

1) Perhimpunan Ini Adalah Mainan Politik Pembangkang Yang  Mahukan Political Mileage Menjelang Pilihanraya Umum 13.
2) Kebanyakan Tuntutan Bersih 2.0 Telah Dilaksanakan Oleh Suruhanjaya Pilihan Raya (Spr).
3) Ambiga Menutup Pintu Rundingan Bersama Spr Dan Meneruskan Perhimpunan Bersih 3.0 Kerana Mempunyai Agenda Jahat Yang Tersembuni.
4) Pengguna Jalan Raya Akan Marah Dengan Kesesakan Lalu Lintas Yang Timbul Ekoran Perhimpunan Diadakan Di Sekitar Jalan Di Dataran Merdeka.
5) Peniaga-Peniaga Di Dataran Merdeka Yang Selama Ini Mencari Rezeki Di Kawasan Itu Juga Tidak Dapat Menunaikan Tanggungjawab Mereka Kerana Terpaksa Menutup Perniagaan Gara-Gara Perhimpunan Bersih 3.0 Berlaku. Penutupan Operasi Perniagaan Mereka Akan Menjejaskan Sumber Pendapatan Peniaga-Peniaga Tersebut.
6) Jika Perhimpunan Bersih 3.0 Akan Diadakan Di Stadium Merdeka, Beberapa Perkara Juga Dapat Dielakkan Dari Terjadi Seperti Kemalangan Dan Rempuhan Dari Pengikut-Pengikut Bersih 3.0 Yang Membolehkan Menjejaskan Perhimpunan Itu.
7) Datuk Ambiga Sreevanasan Selaku Pengerusi Bersama Bersih 3.0, Telah Mengambil Peluang Dari Penganjuran Himpunan Bersih 3.0 Untuk Mengenengahkan Isu Kesaksamaan Gender Ini Setelah Perhimpunan Seksualiti Merdeka November Lepas .
8) Kerosakan Harta Benda Yang Dianggarkan Kerugian Berjumlah Rm100 Juta Pada Bersih 2.0 Lepas
9) Peniaga-Peniaga Kecil Di Sekitar Lokasi Perhimpunan Terpaksa Menanggung Kerugian Dianggarkan Lebih Kurang Rm30 Juta Kerana Tidak Boleh Berniaga Pada Hari Tersebut Menyebabkan Pendapatan Mereka Terjejas Bersih 2.0.
10) Polis Terpaksa Membelanjakan Sehingga Rm40 Ribu Semata-Mata Untuk Menyediakan Makanan (Bufet) Dan Kemudahan Kepada Peserta-Peserta Yang Ditangkap Bersih 2.0.
11) Beberapa Majlis Perkahwinan Terganggu Dan Terjejas Berikutan Jalan Ditutup Dan Kesesakan Berlaku Menyebabkan Ramai Yang Terperangkap Gara-Gara Peserta Perhimpunan Bersih 2.0.
12) Sampah Sarap Yang Ditinggalkan Peserta Tidak Dibersihkan Selepas Perhimpunan Berakhir. Tak Sepertimana Yang Dilaung-Laungkan Pihak Penganjur Yang Sukakan Kebersihan Bersih 2.0.
13) Kematian Salah Seorang Peserta Perhimpunan Akibat Serangan Jantung Ketika Bersih 2.0.
14) Pekerja Yang Berkerja Sekitar Lokasi Perhimpunan Terganggu.
15) Mengganggu Urusan Orang Ramai Yang Mahu Berurusan Di Lokasi Perhimpunan.
16) Penganjuran Bersih Dilihat Mempunyai Agenda Politik Gara-Gara Penglibatan Pemimpin Politik.
17) Penganjuran Lebih Dilihat Sebagai Perpecahan Kaum Terutamanya Melayu Biarpun Tujuannya Bersih. Cuma Caranya Sahaja Dilihat Tidak Profesional Dan Seakan Tidak Bertamadun.
18) Industri Pelancongan Juga Turut Terjejas. Pelancong Asing Meragui Keselamatan Mereka Untuk Berkunjung Ke Malaysia.
19) Mencemarkan Nama Baik Negara Sendiri Di Mata Dunia. Tumpuan Dunia Tertumpu Di Malaysia Tanpa Mengetahui Status Sebenar Apa Yang Berlaku Jika Maklumat Yang Disampaikan Itu Kurang Tepat.
20) Apa Yang Dirisaukan Baginda Ydp Agong Dalam Titah Khas Baginda Benar-Benar Berlaku.