Isnin, 2 Julai 2012

#POLITIK# KETUA PENGARANG NST/BH SEBOTAJ NAJIB?


KUALA LUMPUR: Ketua Pengarang Kumpulan NST/BH, Dato Jalil Abdul Hamid telah sabotaj persediaan pilihanraya Perdana Menteri merangkap Pengerusi BN dan Presiden UMNO, Dato Seri Najib Tun Abdul Razak dan sepatutnya dipecat di atas pengkhianatan ini.

Sabotaj ini dilakukan dengan melaporkan kenyataan bekas Ketua Pengarah Perkhidmatan Awam (KPPA) Dato Abu Bakar Abdullah seolah beliau dianiaya dipecat dari jawatan dan membantu menimbulkan salahfaham dan keresahan dikalangan kakitangan awam. Jalil nampaknya bersekongkol memalukan Perdana Menteri dengan membela Abu Bakar melalui cara memberi ruang untuk dia menyuarakan rungutan. Sudahlah Najib dimalukan kerana terpaksa menukar keputusan, laporan tersebut akan dianggap seolah-olah Abu Bakar telah dianiayakan. 

Laporan Berita Harian, yang telah diluluskan penyiaran oleh Jalil, mendedahkan rungutan Abdullah yang sebelum ini hanya desas desus dikalangan sekumpulan kecil pegawai kerajaan. Kini ianya telah tersebar hingga ke portal pro-pembangkang.

Disebarkan pembangkang

Laporan tersebut tidak dapat diperolehi secara online tetapi disiarkan di Berita Harian edisi hari minggu semalam bertarikh Julai 1hb.

sm~~ADA UDANG DISEBALIK BATU KER?

#HIBURAN# SHARIFAH SOFIA TERINGIN MASUK PAS, SELEPAS ABBY ABADIEComei..comei....


Sharifah Sofia telah mengumumkan di twitternya
"From 502 pictures on my Instagram. I now have 406 after deleting all pictures of me uncovered. Here's to a new chapter in life! InsyaAllah!"

"My dear friends... I am about to delete this account for I need to refresh this page and also my life. Maybe a new page Akan muncul but for now, just follow my fan page Kay. Thanks!! Assalamualaikum," Demikian luah Sharifah dalam laman sosialnya seolah-olah menggambarkan satu kamus baru akan muncul dalam kehidupannya.


Hope bukan kerana trend jeq!..sok dah abis trend pakat2 bukak ramai2 adoi...