Selasa, 9 Ogos 2011

PAS SOKONG UMAT ISLAM DIMURTADKAN OLEH DAP!


JaNGan taK SoKong! SokonG~ WaHAi PAS...
“KUALA LUMPUR: PAS membuat keputusan berjumpa secara terus dengan pengurusan Gereja Methodist Damansara Utama, Petaling Jaya dan Jabatan Agama Islam Selangor (Jais) bagi mendapat maklumat lanjut berhubung isu serbuan terhadap gereja berkenaan pada Rabu lalu.
Presiden PAS, Datuk Seri Abdul Hadi Awang, berkata penjelasan Pengerusi Jawatankuasa Tetap Hal Ehwal Agama, Adat-Adat Melayu dan Kemudahan Awam kerajaan Selangor, Datuk Dr Hasan Ali berhubung tindakannya mempertahankan serbuan JAIS selepas mendapat maklumat orang Islam menghadiri majlis makan malam di gereja berkenaan adalah tidak mencukupi. 
Sehubungan itu, katanya, setiausaha agung parti, Datuk Mustafa Ali diarahkan berhubung dengan pihak berkenaan untuk menetapkan tarikh pertemuan yang akan ditentukan kemudian.“Kita buat keputusan untuk turun ke medan, PAS akan minta bertemu dengan JAIS dan gereja secara langsung untuk minta penjelasan. 
Kita tak boleh dengar penjelasan daripada Dr Hasan saja, kena berlaku adil.  
“Penjelasan dari beliau (Hasan) tidak cukup, laporan media (berhubung isu serbuan gereja itu) juga tidak cukup dan tidak boleh dipercayai. “Sebab itu kita kena dapat penjelasan langsung dari JAIS dan gereja,” katanya selepas mempengerusikan Mesyuarat Jawatankuasa Kerja PAS Pusat di sini, semalam.”
Note:
Apa kenanya YOB? Sibuk benor nak pegi jumpe secara terus pengurusan Methodist Damansaranyer? Sibuk benor nak Cover apa yg sudah JAIS buat? Apa tugas JAIS? Takkan kejernya tangkap org khalwat jer? Ngapa tak terus jumpa dengan JAIS bg mendapatkan penjelasan sahaja? Sibuk benor nak ngadap puak2 Kafir neh naper??? Heran SEMERAHCILI! heran sungguh!
Hadi Awang neh pun satu!, kalo rasa udah idak percaya dengan Hassan Ali neh naper p lantik jadik Exco Hal Ehwalk Agama?
Apa yang puak2 DAP nie berkaitan umat Islam PAsti PAS yang akan bersihkan macam kata pepatah ‘DAP Berak, PAS yang Tolong BERSIHKAn’…kuikuikui…