Isnin, 29 Julai 2013

Filem The New Village: Komunis Masih Cuba Pesongkan Sejarah Malaysia

Barangkali berasakan rakyat Malaysia terutama sekali generasi muda sudah tidak begitu peduli dengan sejarah negara, maka agen-agen komunis cuba melakukan pemesongan fakta sejarah secara terang-terangan. Mereka telah cuba mengangkat komunis sebagai pejuang kemerdekaan negara ini sekalipun hakikatnya, komunis tidak pernah berusaha pun untuk mengeluarkan negara ini daripada belenggu penjajahan, bahkan mahu mengambilalih status penjajah daripada British dan Jepun.
Sebelum tahun 1955, kaum pendatang seperti Cina dan India bukanlah rakyat negara ini. Mereka masih kekal sebagai rakyat negara asal. Kalau ada yang statusnya berubah pun, mereka hanyalah RAKYAT RATU yang bermaksud, menjadi hamba sahaja British untuk sektor perladangan dan perlombongan.
Cina dan India hanya menjadi rakyat Tanah Melayu menjelang kemerdekaan Malaysia menerusi sistem jus soli yang dipaksakan oleh British ke atas Raja-Raja Melayu. Dan ujian kepada jus soli itu terhasil menerusi Pilihanraya Umum Pertama pada tahun 1955.
***Kalo melayu-melayu yang diatas sekali tu pon buat deq n still ikot kemahuan orang-orang Cina di Negara Nim..so, Nak pikirin apa lagi yakkkk?.....SUPER HOT!!! NORA DANISH KANTOI DENGAN ANAK MENTERI DI DANNOK THAILAND??
Terkini mengenai pelakon Nora Danish, beliau elalui akaun instagramnya telah berkongsi gambar-gambarnya bersama anak Menteri Perlancongan, Nadeem, dan juga rakan-rakan produksi yang lain ketika melawat keluarga salah seorang kru produksi yang meninggal dunia di utara tanahair.

TIdak cukup dengan itu, beberapa keping gambar lain turut dimuat naik ketika berdua-duaan dalam lif, dan juga ketika makan di sebuah restoran di Danok, Thailand.

Gua rasa kalau setakat pergi makan-makan dan menziarah kengkawan, itu tak jadi hal beb.. Cuma biasalah mulut orang kann.., naik lif hotel tu nak buat apa pulak??

Itu boleh menimbulkan gossip yang terlampau tu beb.. Nasihat gua.., kalau hati dah berkenan.., kawin je lahh.. Itu akan mencegah dari menimbulkan persepsi buruk dari orang ramai.. Tak gitu?