Jumaat, 22 Jun 2012

#POLITIK# DAP BINA 99 SEKOLAH AGAMA DI PERAK?Dalam sistem demokrasi kewujudan pihak pembangkang bertujuan untuk check & balance tadbir urus kerajaan yang memerintah bagi memastikan tiada penyelewengan atau salah guna kuasa berlaku.

Sebaliknya di Malaysia, kehadiran parti pembangkang lebih berminat mengadu domba dan mencipta kontroversi tanpa berpaksikan realiti kebenaran.

Ambil contoh bangkangan mereka terhadap pembinaan sekolah agama rakyat (SAR) di Taman Pegoh Aman, Perak. Ternampak jelas bantahan oleh PAS dan PKR bermatlamat untuk 'cover issue' yang sedang hangat di Selangor melibatkan pengambilan padang awam PKNS.

Dalam kedua-dua isu tersebut ia kelihatan sama kerana ia melibatkan kawasan padang, hakikatnya banyak beza di antara kedua-duanya. Seakan sama tapi tak serupa.

Padang awam PKNS di SS7 Kelana Jaya merupakan kawasan yang diwartakan sebagai tempat rekreasi manakala pembangunan yang mahu dijalankan di situ pula merangkumi pusat komersial seperti kompleks perniagaan dan kediaman kos tinggi.

Bantahan pengambilalihan padang tersebut pula datang dari majoriti penduduk tempatan kerana mereka akan kehilangan keseluruhan padang rekreasi tersebut.

Selain itu, penukaran status padang tersebut daripada kawasan rekreasi kepada tapak komersial jelas bertentangan dengan perwartaan asal yang diluluskan oleh Rancangan Tempatan Petaling Jaya (RTPJ).

Padang awam di Taman Pegoh Aman pula berbeza situasinya. Daripada keseluruhan luas 1.6 hektar, hanya 0.3 hektar di penjuru padang sahaja dimanfaatkan untuk pembinaan sebuah sekolah agama rakyat.

Bermakna sebahagian besar kawasan padang masih boleh digunakan sebagai tempat permainan dan kawasan riadah untuk penduduk sekitar.seterusnya baca di sini...


*** Perlu ker bersolat di depan bangunan DAP? Masjid dan tak der ker? pelik#POLITIK# UMMI- BUKTI BARU LAGI MENGANCAM!~

Anwar Cukup Kenal Wanita Ini - Ummi Hafilda

KUALA LUMPUR, 22 Jun 2012 - Ummi Hafilda mendakwa mempunyai bukti baru dalam mengaitkan pemilikan akaun luar biasa Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim sekitar RM3 bilion.

Beliau berkata demikian setelah disoal siasat selama lima jam dan mengemukakan bukti baru ini kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) semalam.

Ahli perniagaan ini turut mendakwa seorang wanita misteri yang memiliki 62 hartanah mewah kebanyakannya di Pulau Pinang ini cukup dikenali oleh Anwar.

"Saya disoal siasat selama lima jam malam tadi oleh tiga pegawai SPRM.

"Mereka teruja dengan bukti-bukti baru ini malah mengesahkan tidak pernah mempunyai sebarang bukti mengenai wanita ini atau 62 hartanah terlibat," katanya.

Ummi Hafilda turut memberitahu belum tiba masanya untuk beliau mendedahkan identiti wanita itu.

"Anwar cukup kenal dengan wanita ini," katanya.

Beliau turut mendakwa wanita terbabit berada di luar negara sejak pendedahan terbaru ini dilakukannya.

"Wanita ini bukanlah ahli korporat dan istimewa namun cukai pendapatannya mencecah RM50 juta. Anda boleh bayangkan berapa jumlah pendapatannya," kata Ummi Hafilda.

***Anda Nilai Sendiri...............