Khamis, 9 Mei 2013

ADNAN YAAKOB KEKAL MB PAHANG!!!


Tahiah kepada YAB Dato' Sri DiRaja Haji Adnan Bin Haji Yaakob kerana kekal menerajui kepimpinan Kerajaan Negeri Pahang.

Buat masa ini tidak ada orang yang mampu untuk mengisi kedudukan tersebut melainkan beliau kerana keadaan politik sesama. 

Sebab pembangkang ramai yang masih gentar dengan Dato' Sri. Dan ianya diperakui oleh Si Fuziah tu sendiri dalam blog dia sebelum ini. Jadi, memang kena sangat la Dato' Sri dikekalkan buat sekian kalinya. Tahniah.

Kuantan: Majlis Angkat Sumpah Jawatan dan Taat Setia Menyimpan Rahsia Kerajaan negeri oleh Datuk Seri Adnan Yaakob sebagai Menteri Besar, akan diadakan di Istana Sultan Abu Bakar, Pekan jam 5 petang, hari ini. 

Beberapa Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) yang dihubungi turut mengesahkan perkara itu dan Pengerusi Barisan Nasional (BN), Datuk Seri Adnan Yaakob akan dilantik semula sebagai Menteri Besar.

Difahamkan, Adnan dalam pertemuan tertutup dengan semua wakil rakyat Barisan Nasional (BN), di sini, semalam memberitahu bahawa beliau akan berbuat demikian di hadapan Sultan Pahang, Sultan Ahmad Shah. 

Sumber berkata, Pengerusi BN itu bagaimanapun tidak memaklumkan mengenai pelantikan exco kerajaan negeri. 

Adnan, 63, yang juga Ketua UMNO Bahagian Bentong mula dilantik sebagai Menteri Besar Pahang pada 25 Mei 1999 menggantikan Tan Sri Mohd Khalil Yaakob (kini Tun), yang dilantik sebagai Menteri Penerangan ketika itu. 
Beliau yang dianugerahkan gelaran ‘Datuk Seri Diraja’ oleh Sultan Pahang, Sultan Ahmad Shah pada 2010, yang juga penerima pertama dalam sejarah Pahang, dilihat tidak bermasalah untuk terus mendapat perkenaan Istana bagi jawatan berkenaan. 
Prestasi BN Pahang pada Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU-13) merosot apabila kehilangan empat kerusi Parlimen serta 12 kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN), berbanding tewas dua kerusi Parlimen dan empat DUN pada 2008. 

Walaupun masih berjaya mengekalkan penguasaan dua pertiga di kerusi DUN, pencapaian pembangkang pada pilihan raya kali ini mengejutkan banyak pihak, terutama pemimpin BN negeri sendiri.

SINCHEW HINA NAJIB & ANWAR???DAP Cuba Menghina Masyarakat Melayu Dengan GAMBAR ini?


Bila Utusan tulis Tsunami Cina yang menyebabkan Najib tak dapat majoriti 2/3 di Pilihanraya Umum ke 13, meroyan puak-puak cina dan Ngo tuduh Utusan menyebarkan sentimen perkauman.. Tapi apa kejadah pulak dorang nak kata dengan kartun yang diterbitkan oleh MySinchew ni beb?

Kartun yang menunjukkan Najib dan Anwar sebagai pemimpin melayu tunduk pada orang cina tu tak perkauman ke? Apa yang Sinchew cuba gambarkan? Kalau ikut kartun tu, masyarakat cina diibaratkan umpama Raja dengan mahkota dan Jubah..

Adakah Sinchew cuba nak kata sekarang ni melayu terpaksa tunduk pada cina untuk meraih undi? Ataupun Sinchew nak jelaskan bahawa cina sekarang dah pegang kuasa penentu dalam halatuju politik negara?

Kalau itu yang cuba kartun rasis Sinchew gambarkan, dorang ternyata silap beb!! Tanpa undi cina pun Najib masih mampu tubuhkan kerajaan.. Dan tanpa sokongan cina, Najib masih mampu jadi Perdana Menteri untuk orang melayu dan bumiputera Sabah/Sarawak!!..Sumber


**Apa yang SM lihat masyarakat CINA sudah menunjukkan taring yang sebenar..KING OF THE KING...itu yang mahu diorg suarakan...

BARISAN NASIONAL & PAKATAN RAKYAT bukan ada dalam hati mereka2 ini......DAP hanya mahu bersama dengan PR kerana itu satu2 jalan untuk mereka mendapat kuasa...

TIdak kira juga di dalam BN..apa yg SM tgk seperti parasit juga..lebey kurang sama je....

Bersatulah kita.....apa yg penting pd SM adalah seperti yang tercatat di dalam Al-Quran dan As-sunnah..kembalilah kepada agama...

Allah its Number ONE....