Jumaat, 29 Julai 2011

MELAYU SEMAKIN LAYU DI PULAU PINANG!
                                            Anti atau tidak sudah terbukti kini!
Kaki Penipu Lim Guan Eng, sentiasa menunjukkan dia mengambil berat masyarakat Melayu tetapi dalam senyap menyisihkan Melayu di Pulau Pinang!
Mana ada tipu??? Kita tengok apa Ketua Menteri Ni nak Buat lg Pas ni!

Allah SWT telah lama berpesan kepada kita, bahawa tidak akan redha mereka (kafir) ke atas kita umat Islam selagi kita tidak mengikut jalan mereka. Bagaimana sekali pun pesanan ini ditafsirkan, ia kini semakin ketara. Satu per satu isyarat yang cukup jelas telah dipaparkan dan kita kini berada di persimpangan samada memilih jalan mereka atau jalan Allah.
PULAU PINANG…PULAU PINANG…kini hanya tempat orang-orang cina dan kaum mamak yang berharta dan benar2 punya poket tebal mampu bertahan untuk tinggal di situ. Orang2 Melayu hanya telan air liur untuk tinggal di sana apatah mahu memiliki rumah di Pulau Berkenaan.
Gerai dirobohkan, rumah yang dibina telalu mahal untuk dimiliki sehingga lebih RM500,000 sebuah yang mana individu atau keluarga yang tidak mampus pasti mengambil keputusan untuk berambus mencari rumah di sekitar Seberang Perai Selatan, Tengah dan Utara.
Nampak sangat Cina DAP ini hanya ada satu tujuan, iaitu mahu kaum Cina menjadi golongan majoriti. Apa Negara China dah tak cukup Besar ker sampai negeri Malaysia yang terlalu pentingkan perpaduan antara kaum ini dijadikan mangsa? Bila Dasar negara memberikan hak keistimewaan kepada Orang2 Melayu, Orang Cina mengamuk marah kater tak adil tp adil ker bila DAP nak cinakan Pulau Pinang?
Orang2 Melayu di Pulau Pinang semakin hari semakin terpinggir!, Melayu tidak mampu lagi  tinggal di negeri itu! Harga rumah dan cukai tanah yang melambung tinggi seperti tiada kawalan…kebanyakkan hanya ada sebuah rumah kecil dan sesak di Tanjung Tokong dan Rifle Range.
Paling menyedihkan ada antara mereka menghuni rumah pangsa satu bilik di atas tanah WAKAF, TANAH TERBIAR DAN TANAH TUMPANG atau tol kerajaan.
Apa yang KERAJAAN NEGERI buat untuk bantu orang2 melayu ini??? TIADA seperti tidak mengedahkan setiap masalah yang di utarakan! Seharusnya kerajaan negeri terutamanya Lim Guang Eng yang bebal tur menyelesaikan masala ini dengan duduk berbincang bersama mencari satu pelan tindakan baru secepat mungkin.
Mengimbas kembali janji pemimpin parti pembangkang dalam kempen pilihanraya umum 2008 lalu, bahawa perkampungan Melayu  di Tanjung Tokong akan dijadikan tanah warisan. KAKI PENIPU jika berjanji kita semua tahu apa kesudahannya!
Setelah memerintah, JANJI HANYA TINGGAL JANJI!. Berdolak dalik mengatakan mereka tiada kuasa untuk berbuat demikian kerana ia dalam bidang kuasa kerajaan pusat. Aiyerrrrrrr!!! PENIPU BESAQ!
Apa yang semerahcili! dengar kawasan berkenaan akan dimajukan dalam masa terdekat dan akan di dirikan pangsapuri mewah mencecah RM1juta seunit dan penduduknya yang 100% Melayu akan dipindahkan ke lokasi lain! Jahanam punya Lim Guan Eng! Betullah selalu slogan @ayat yg keluar dr mulut orang, Cina neh Tak der apa yang LURUS pd diri dia melainkan Rambut! Maknanya orang2 Cina nie suka menipu dan hanya mengejar duit semata2.
Boleh fikir, sekiranya seseorang individu hanya mendapat gaji RM1,000 sebulan mang takkan sampai mati pun dapat beli rumah dipulau pinang! Tp apa yang MENGEJUTKAN kerajaan negeri boleh plak pergi jemput penduduk Singapura dan Hong Kong mendiami Pulau Pinang sebagai rumah kedua mereka. Rasis!
Pengalaman Semerahcili! yang pernah bekerja di sektor Cina Kapiaq! Neh paling membodohkan! Sampai kita nak solat Zohor pun tidak dibaginya! Mang kalau da KAFIR akan kafir juga!
Yang tak boleh tahan boleh plak buat Pilihan raya untuk memilih Ahli Jawatankuasa Masjid seperti yang diperkatakan ketika ini di Pulau Pinang bukan satu keperluan yang mendesak, malah sama sekali tidak perlu kerana kaedah konvensional yang telah lama digunapakai oleh umat Islam di negara ini telah berjaya menyatukan para jemaah di samping menguatkan usaha dakwah melalui aktiviti-aktiviti yang dijalankan.
Jawapannya hanya satu, kerana mereka (kafir) tahu masjid ialah institusi terakhir yang masih menyatukan umat Islam di negara ini walaupun kini sudah ada unsur perpecahan akibat perbezaan ideologi politik. Harapan mereka amat besar iaitu untuk memastikan perpecahan itu menjadi total hingga akhirnya mewujudkan sebuah jemaah yang meletakkan ideologi di hadapan berbanding kewajipan bersatu padu dalam mentaati Allah.
Bayangkan apa yang akan berlaku jika masjid menjadi medan berkempen? Jemaah tidak lagi bercakap hal-hal agama di dalam masjid yang mana ia dituntut sebaliknya berkempen sesama sendiri. Para calon pula lebih agresif kerana mahu menang dan dikenali oleh anak-anak kariah walaupun jarang ke masjid kerana ia bukanlah syarat utama menjadi calon seperti yang dilaporkan.
Bagamaina pula selepas pilihan raya diselesaikan kerana ada kemungkinan terdapat masjid-masjid yang akan dikuasai oleh ahli-ahli parti politik tertentu baik UMNO, PAS dan PKR. Adakah suasana kebersatuan seperti biasa masih dapat dipertahankan akibat bahana daripada kempen sebelumnya? Lambat laun kesannya pasti terpalit ke atas anak-anak kariah dan tidak mustahil masjid itu sendiri akan dihindari oleh anak-anak kariah yang mahu beribadat.
Tidak kecuali juga kemungkinan berlakunya pemulauan terhadap masjid dalam kalangan orang ramai dan Kerajaan Negeri sendiri sekiranya terdapat masjid yang dikuasai oleh pro-UMNO. Inilah natijah yang kita tidak mahu lihat. Masjid harus dihindarkan daripada unsur-unsur perpecahan. Buatlah apa pun asalkan ia ada manfaat terhadap pembangunan dakwah dan penyatuan umat Islam yang semakin teruk berpecah akibat fahaman politik sempit.
Justeru, mahukah kita hanya mengiyakan sahaja perbuatan Kafir neh? Mahukah kita terus tunduk dengan segala kemahuan mereka ini??? Fikir2kan lah wahai Bani Melayu!
Note:
Pepatah yang sering disebut2 itu sememangnya betul! Just my opinion~~~

SIAPAKAH ANWAR?
PELBAGAI WAJAH BOLEH DILIHAT ~~~
ANWAR IBRAHIMSiapa tidak kenal Anwar Ibrahim… Tokoh terkenal di dunia. Yang berdarah pejuang melayu terakhir zamannya. Dari muda hingga ke berusia. Dari jawatan tertinggi hingga jatuh tersungkur dan ditahan dalam penjara, dari pemimpin demonstrasi jalanan hingga ke tampuk kedua teratas dalam kerajaan..

Lahir Ogos tanggal 10 haribulan. Cherok Tok Kun Bukit Mertajam, Pulau Pinang. Berasal dari keluarga berdarah politik dan berbakat dalam kepimpinan.

Bukan diri dan sejarah perjuangan beliau mahu diulas di sini tetapi rahsia di sebalik tarikh lahir yang rasanya tiada lagi penulis yang mendedahkannya secara terbuka di dalam tulisan mereka !

Ya, Jika kita ingin kenal peribadi seseorang kita boleh melihat melalui tarikh kelahiran. Kerana tarikh turut melambangkan peribadi yang dimiliki olehnya.
Ini bukan menilik nasib, tetapi cara mengenali diri seseorang berdasarkan pengalaman dan kajian.

Dr Fadzilah Khamsah ( tokoh motivasi terkenal ) telah membuat kajian 25 tahun mengenai sikap manusia berdasarkan tarikh lahir mereka dan khususnya mereka yang lahir bulan Ogos seperti di bawah ;

OGOS
* Suka berlawak.
Memang DSAI suka berlawak. Tetapi sikap berlawok ( loghat Kelantan ) – ertinya menipu ; tidaklah dapat dipastikan pula. Walaupun pengkritik dan bekas teman baik beliau sendiri seperti Chandra Muzaffar sering menggambarkan DSAI tokoh sesumpah yang mudah berubah bila bila masa dan suka ‘ berlawok.’

* Mudah tertawan padanya.
Memang benar.. DSAI mudah menawan hati orang. Ini bakat semulajadi yang ada pada diri beliau. Hingga ribuan sanggup berkumpul ( tanpa diketahui diberi upah atau sebaliknya ) dan itulah yang terbaru terjadi di dataran merdeka Kelab Sultan Sulaiman di tengah kotaraya Malaysia 14 April lepas. Dan menyebabkan ramai termasuk PAS tertawan dengan beliau…

* Sopan santun dan mengambil berat terhadap orang lain..
Memang DSAI suka mengambil berat dan bersopan santun. Itulah rahsia Datin Seri Wan Azizah terpikat barangkali.

* Berani dan tidak tahu takut.
Itu tepat sekali dengan slogan DSAI ‘ Lawan tetap Lawan’…Atau boleh ditafsir sebagai tidak tahu takut kepada cemuhan orang kerana dia berkawan dengan Dajal dunia iaitu Amerika dan semua tali barut yang ada di merata rata di seluruh dunia.. Sebab itu tidak heran jika Anwar berbangga dengan kenalannya dari Arab dan Barat

* Orangnya agak tegas & bersikap kepimpinan.
Memang benar dari gaya percakapan dan ceramah mengesahkan kenyataan di atas.

* Pandai memujuk orang lain.
Sebab itu DSAI dapat melebarkan pengaruh antara kaum dan agama kerana kelebihan ini . mangsa terbaru SAPP yang baru sahaja memberontak dalam BN dengan mengumumkan akan keluar  ( jika dipersetujui ahli parti SAPP ). Jelasnya Yong Teck Lee mengaku berjumpa dengan Anwar di Hong Kong … Anwar ajak lompat atau tidak, kita tidak tahu….

* Terlalu pemurah & bersikap ego.
Jika sikap pemurah di atas menjadi kelebihan hingga dikatakan sehingga ketika pemilihan UMNO, mungkin sikap ego ini sukar diterima para pengikut beliau sendiri. Namun kita tengoklah samada ia tepat atau tidak dalam menelah peribadi insan bernama DSAI ini. Namun ramai sudah terkena EGO Anwar hingga keluar parti… Harap Anwar tidak akan ego lagi jika nak jadi Perdana Menteri..

* Nilai harga diri yang sangat tinggi.
Mungkin ini bercanggah dengan penghijrahan beliau dari ABIM kepada UMNO hingga ramai yang sangat terkejut kerana beliau dengan mudah menyokong musuh yang dikritik sebelumnya…seperti Tunku Abd Rahman , Perdana Menteri Malaysia yang selalu menjadi bahan kritikannya sebelum itu.

* Dahagakan pujian.
Ini sangat subjektif dan perlu dilihat dari kacamata pengikut beliau sendiri. Cuma jika ingin sahkan anda perlu check ruangan komen DSAI di blog beliau. Ada tak komen mengutuk disiarkan atau tidak. Ini eksperimen mudah untuk sahkan perkara di atas.

* Semangat juang yang luar biasa.
Memang benar, hingga sekarang perjuangan DSAI terus menerus dalam memburu ‘keadilan’ bagi dirinya yang sudah hampir mencecah kerusi tertinggi negara selaku Perdana Menteri tahun 1997 lalu..Beliau sanggup berkawan dengan sesiapa sahaja dan menggadai apa sahaja demi ‘NAFSU GILA DAN RAKUSNYA’ walaupun mengajak parti dan MP lain LOMPAT PARTI..

* Cepat marah & mudah mengamuk.
Reformasi dan demonstrasi jalanan ke seluruh negara membenarkan kajian di atas..

* Mudah marah apabila cakapnya dilawan.
Anda boleh menilainya sendiri ! mungkin selepas jadi PM kita boleh tengoklah mudah marah atau tidak beliau dengan rakyat pembangkang nanti…

* Sangat cemburu.
Mungkin ini agaknya yang dikatakan sesetengah orang di kala Nik Aziz memuji Mahathir, Anwar lantas mengingatkan Nik Aziz tentang kekejaman Tun hingga meng ISA kan Nik Adli anak beliau. Lihat dalam YOUTUBE jika anda ingin mendengar sendiri kata kata DSAI tentang perkara ini.

* Daya pemerhatian yang tajam & teliti.
Memang tajam hingga setiap inci pentadbiran kerajaan dijadikan isu dalam ceramah politik di mana mana.

* Cepat berfikir.
Ini antara faktor DSAI cepat menyusun kata kata dan mengatur strategi yang sukar diduga..ye, tidak terduga Anwar akan terbang sana sini dalam agenda menjatuhkan negara dengan mengajak ‘katak melompat’ beramai ramai nanti.

* Fikiran yang berdikari.
Mungkin ini bermaksud fikiran yang tidak suka menggunakan buah fikiran orang lain walaupun sekali sekala dipakai juga kata kata tokoh tokoh ulung dunia.

* Suka memimpin & dipimpin.
Mungkin inilah yang membangkitkan DSAI kembali ke arena politik walaupun sebelumnya dijemput bertugas di luar negara selepas dibebaskan pada tahun 2004. Bertugas di USA sebagai fellow kehormat beberapa tahun… Anehnya Mahathir pun tak dijemput ke sana ???? walaupun lagi tinggi dari Anwar dan sudah berhenti kerja !

* Sifat suka berangan.
Jenis angan angan banyak. Dan jawatan Perdana Menteri mungkin angan angan LAMA DSAI ketika ini.

* Berbakat dalam seni lukis, hiburan & silat.
Penulis tidak ada fakta menyokongnya tetapi DSAI diketahui ramai gemar menari dan menyanyi mungkin relevan dengan hiburan yang disebutkan di atas.
Lagu Ajijahku Datang dalam YOUTUBE memang menarik dan DSAI boleh dinobatkan bintang Malaysia Idol yang baru. Tidak lupa kata kata puisi dan pertemuan dengan budayawan dibuat demi menarik sokongan golongan seni. Bahkan Ella dan Mas Idayu sudah diajak ke Selangor walaupun ditentang oleh PAS agar rakyat PKR dan PR senang hati dapat berjoli lagi..
yang lain seperti ;
* Sangat sensitif tapi tidak mudah merajuk.
* Cepat sembuh apabila ditimpa penyakit.
* Belajar untuk bertenang.
* Sikap kelam kabut.
* Romantik, pengasih dan penyayang.
* Suka mencari kawan
boleh anda nilai dan fikirkan sendiri !!!

Anda juga dapat mengenali dengan lebih dekat lagi berdasarkan tarikh kelahiran mereka yang lahir pada tanggal 10 haribulan seperti DSAI. Jika Anda ingin lihat petikan asal :
 Tarikh Lahir pada 10, 16 & 21
Suka bekerja keras,memiliki nafsu yang tinggi dalam usaha mencapai cita-citanya. Dalam pergaulan sehari-hari dia merupakan orang yang mudah tersinggung.
Namun begitu dia seorang yang jujur & tabah dalam menghadapi persoalan. Soal cinta dia sangat setia dan sebab itulah dia mudah disenangi. Tapi dia seorang yang terlalu cemburu. Kalau baik dia sangat baik dan kalau jahat dia merupakan orang yang paling jahat.

Nah, anda boleh membaca dan menilai diri dan peribadi sosok tubuh bernama Anwar Ibrahim. Dan anda boleh memahami beliau dengan lebih baik lagi dengan keterangan di atas.
TIDAK DINAFIKAN ANWAR BERMULA SEBAGAI PEJUANG ISLAM TETAPI ISLAM ANWAR SEKARANG ISLAM BARAT @ORIENTALIS YANG DIRAGUI KETULENANNYA…
bukan ingin memburukkan dan mengkeji, tetapi sekadar menerobos ke dalam ruang diri seorang insan penting bernama Dato Seri Anwar Ibrahim yang ‘bakal menjadi Perdana Menteri “???

Note:
Hanya Menganalisis….Percaya Ke Tidak Terpulang kepada Individu Masing2..hohoANGGOTA BERSIH SERANG PM!

BIADAP PENYOKONG BERSIH YANG TAK TAHU HORMAT PEMIMPIN!TVpas siarkan betapa biadapnya penyokong2 BERSIH nie dalam Majlis orang!

Sepuluh individu berpakaian kuning yang cuba membuat kecoh dengan melaungkan ‘reformasi’ sebaik ketibaan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak , bagi merasmikan kempen jalur gemilang di stesen Kuala Lumpur Sentral, ditahan polis, petang semalam.

Apa yang Semerahcili! Nak gambarkan adalah penyokong2 ini memang biadap..sebab apa? Diorang mang tak tahu hormat pemimpin..Semerahcili! sudah jelas beberapa kali dengan artikel2 sebelum ini bagaimana kita wajib menghormati pemimpin meskipun pemimpin itu menzalimi kita..itu hokum hakam yang telah Allah SWT tetapkan~

Apa kejadahnya sampai pergi serang tak tentu hala? Kalau yea pun nak bagi memorandum ker…nak hantar surat rasmi ke by hand  buatla secara beradab dan sopan…bukannya dengan melulu tak tentu pasal…

Penyokong2 BERSIH neh ingat diorang da cukup hebat ker? Sampai da tak payah pakai adab sopan segala? Kalau pergi majlis orang beradap skit bley? Heran sungguh….pastu da kena angkut pergi balai polis, banyak plak cerita..pakai baju harimau malayala…pakai baju yang hanya kaler kuning sajalah..pelik..pelik…sedangkan niat yang ada dalam diri tur terang2 mahu menentang pemimpin yang dipilih rakyat Malaysia!!!

Ini ker adab2 yang disokong dan diajar oleh pemipin-peminpin BERSIH? Yang duq melalak-lalak di atas jalanraya ‘reformasi..reformasi’ padahal habuk pun tarak? Ntahlah bila penyokong2 nie nak sedar diri woiiii……

Note:
Biadap…berani tak kena tempat..