Selasa, 2 Ogos 2011

JADI BATU API TAK SUDAH-SUDAH!!!
AdaKah AnDa PerCaya DenGan MaNusia LalAnG InI?

                                                                       Hahahahaha...........
Salam Ramadhan SEMERAHCILI! ucapakan kepada warga muslim&muslimat di seluruh Malaysia dan dunia…moga Ramdhan yang disambut kali ini lebih bermakna untuk kita semua…banyak manfaatnya sekiranya kira kaji dan teliti  mengenai fadhilat Ramadhan..antaranya sentiasa jujur dan amanah di dalam perbuatan kita…saling bercakap benar dan berusaha membawa kebaikan kepada diri dan orang sekeliling…
Apa yang SEMERAHCILI! dengar AnuWar IbrahIm telah pergi ke negara seberang untuk memberikan syarahan umum di ibu pejabat majalah TEMPO. Nampaknya gelisah benar akan kedudukan di Jakarta. Tujuanya apa?
Dalam bulan Julai saja tidak kurang 3 kali AnuWar IbrahIm berada di Jakarta..Pelik..pelik..pelik..suka sgt erk pergi ke negara seberang?
Kalo kita lihat AnuWar IbrahIm tak ubah seperti lalang..kejap ke kiri..kejap ke kanan..aperhal neh? Antara Isu yang dilihat diMaenkan Oleh AnuWar IbrahIm utk mendapat sokongan dikalangan rakyat negara seberang itu ialah:
1.      Kali ini AnuWar IbrahIm sekali lagi membangkitkan isu tenaga kerja Indonesia (TKI) di Malaysia. Tidak cukup dengan isu sebat bagi pendatang asing yang didapati bersalah memasuki Malaysia secara haram, kali ini AnuWar IbrahIm memainkan isu gaji gai TKI yang bekerja di M'sia. Konon AnWAR mengatakan TKI dibayar gaji satu setengah tahun bagi perkhidmatan utk 2 tahun.

2.      Hakikat sebenarnya, AnuWar IbrahIm lah manusia lidah bercabang yang sentiasa menjadi duri dalam daging kepada negara! Segala dasar terhadap pekerja asing itu dirangka semasa AnuWar IbrahIm TPM dan menjadi Pengerusi J/Kuasa Kabinet Mengenai Pekerja Asing! ketika ada bantahan terhadap hukuman sebat terhadap pekerja asing dari NGO M'sia, AnuWar IbrahIm menjawab bukan hanya pekerja haram Indonesia yang dirotan jika didapati bersalah.

3.      Selepas dipecat, AnuWar IbrahIm ke Indonesia mengatakan kerajaan Malaysia amat kejam kerana melaksanakan hukuman rotan terhadap pekerja asing Indonesia sedangkan mereka masuk ke Malaysia w/pun secara haram hanya untuk mencari rezeki. Manusia lidah bercabang ini mengatakan beliau tidak setuju samasekali dengan hukuman dan membantah keras semasa dalam kerajaan.


4.      Dalam kes Nirmala Bonat yang didera hingga mati, AnuWar IbrahIm lah yang lantang bersuara di Jakarta menyatakan hukuman penjara yang dikenakan mahkamah M'sia terhadap majikan Nirmala amat tidak adil kerana nyawa Nirmala telah melayang! AnuWar IbrahIm mengapikan lagi, paling tidak majikan Nirmala itu perlu dirotan spt TKI yang memasuki M'sia secara haram!

5.      Terbaru, AnuWar IbrahIm memutar belit fakta ttg gaji pula. AnWAR tahu pekerja asing yg baru masuk ke M'sia, gaji mereka akan diambil secara 'advance' oleh agen sebanyak 5-6 bulan. Ketika perkara ini diadukan kepadanya ketika beliau menjadi Pengerusi J/K Kabinet Mengenai Pekerja Asing, beliau mengatakan ianya sumber pendapatan kpd M'sia. Ia juga sbg insentif kpd majikan untuk membawa masuk pekerja asing secara sah!


6.      Nyata! Seorang yang tiada perinsip! Sentiasa menggunakan pelbagai isu untuk mendapat sokongan dr pelbagai pihak! Sanggup  menggunakan apa shj utk ‘melepaskan tengkuk’ sendiri..BERTAUBATLAH AnuWar IbrahIm…
Note:
Dengar Boleh Percaya JangaN…..