Rabu, 17 Julai 2013

KANTOI !!! #PRKKUALABESUT !!! CHE LONG A.K.A AZLAN TARIK DIRI DARI PAS KERANA MERAJUK ??? VIDEO INSIDE !!!


Apa sudah jadi dengan calon Pas PRK Kuala Besut Azlan Yusof@ Endut ni ??? Macam-macam perkara pelik yang berlaku keatasnya,Pas yang sepatutnya dahulukan Ulamak sebagai calon diambilnya kontraktor kelas 'A' sebagai calon,bila rasa kurang percaya akan kesetiaan calon kontraktor itu,disuruhnya berbai'ah dihadapan khayalak ramai.Tak cukup dengan itu,semalam mulutnya pula di plaster dan tidak dibenarkan untuk bercakap,bayangkanlah seorang kontraktor kelas 'A' dilabelkan sebagai kurang pandai dan lurus bendul.

Mahu dia tidak angin dan merajuk serta meng'kelaskan dirinya sebagai pengangkat bendera,aduh!!!! lagi gawat pengangkat bendera dijadikan calon oleh parti berwibawa Islam.Adun Pas Chukai dilihat terlalu memperlekehkan calon berkenaan,tekanan yang dihadapi dari dalaman Pas sendiri sudah cukup membuatkan calon ini kelihatan 'isim',tindak tanduk beliau yang perlu diawasi seperti budak-budak itu pasti mengjengkelkan,bawa diri sendiri pun tak pandai,macammana nak bawa orang lain ???  


Ramadhan Tahun 2011 The STAR Siarkan Iklan "Ramadhan Delight" Gambar Masakan Babi... Ingat Lagi..? Ini Semua Sengaja Dilakukan...?

Apakah juadah berbuka anda hari ini.....? Bubur lambuk, ayam golek, nasi Arab, ikan patin atau sekadar kuih muih.

Di mana anda berbuka...? Di rumah, di pejabat, di restoran atau di hotel....?

Biar apa pun menu berbuka anda pada petang ini dan di mana sahaja lokasi berbuka, sudah tentu perkara utama yang diberikan perhatian ialah soal makanan yang halal, selamat dimakan serta tidak memudaratkan kesihatan. Perkara ini sememangnya dalam pengetahuan umat Islam.

"Sesungguhnya yang halal itu jelas dan yang haram itu juga jelas. Namun di antara keduanya ada perkara-perkara yang syubhah (yakni samar-samar antara halal dan haram), yang tidak diketahui oleh kebanyakan manusia (sama ada halal atau haram)"- Hadis riwayat Bukhari dan Muslim"
Makanan dan minuman yang haram tentulah seperti babi dan minuman keras.

Orang Islam malahan bukan Islam terutama di negara seperti Malaysia tentu faham perkara ini. Dalam soal makan dan minum, umat Islam amat menjaga halal haram ini. Walaupun ada ‘seorang dua’ yang tergelincir minum minuman keras, tetapi bab makan, mereka cukup berhati-hati supaya tidak termakan babi.

Sikap berhati-hati ini akan lebih diberi perhatian ketika berada di luar negara. Bagi mereka yang menjalankan perniagaan makanan juga perlu menitik beratkan soal halal haram ini.