Rabu, 5 September 2012

JULIA PEREZ MENGHINA AGAMA ISLAM
Artis Indonesia Julia Perez atau lebih dikenali dengan panggilan Jupe tampil mengejutkan dalam rancangan televisyenDahSyat di studio RCTI, Kebon Jeruk, Jakarta Barat, pada Isnin (3/9/2012). Sebelum ini selebriti sensasi Indonesia ini pernah menjadi sebutan di kalangan rakyat Malaysia apabila pernah bercadang untuk memakai pakaian dalam yang dilengkapi oleh laser, semata-mata untuk mengalih perhatian pemain Malaysia sempena Final Kedua AFF Suzuki Cup tahun 2010.

Jupe yang berpakaian seperti berkemban itu mempamerkan tato baru yang bertulis huruf Jawi di belakang tubuhnya.

Bukan sekadar tatoo biasa, tetapi perkataan kalimah Arab ini adalah kaligrafi lafaz adzan yang selalu dikumandangkan oleh Muslimin lima kali sehari, iaitu kalimat
حَيَّ عَلَي الْفَلاَحِ "Hayya 'alal Falaah".

Selain haram menurut syariat, tatoo pada tubuh yang Jupe lakukan boleh dikenakan Undang-Undang no 1/PNPS/1965 tentang Penyalahgunaan dan atau Penodaan Agama.

Julia Perez yang baru melaksanakan ibadah umrah ke Tanah Suci pernah berjanji akan tampil lebih tertutup dan sopan. Namun, ternyata janjinya hanya sekadar janji.

 Inilah bila manusia yang sentiasa mempermainkan hukum Allah…padahal baru jer balik dari umrah da pangai buruk balik….bukan bt umrah tp pergi melancong beb!

Tunggu sajalah hukuman dr Allah..manusia mcm ini hanya akan mendapat pengajaran dr Allah…baru akan berubah..