Jumaat, 20 Julai 2012

#SENI# IKAN KELI SUDAH MULA MAKAN MANUSIA?

Seekor ikan keli gergasi yang dikatakan bermutasi dengan memakan daging manusia telah dapat ditangkap oleh saintis di sebuah sungai sempadan Nepal dan India.

kemenyanberasap – Ikan Keli Gergasi Pemakan Manusia | Kalau sebelum ni, seekor ikan keli raksasa telah ditangkap di Sarawak (LINK), kini Melayukini ingin menyampaikan satu lagi berita tentang seekor ikan keli yang ganas dan bersaiz gergasi yang dikatakan telah membunuh dan memakan ramai manusia

Seekor ikan keli gergasi yang dikatakan telah bermutasi ini ditangkap dan terkini, ikan keli gergasi itu telah menjadibahan ujikaji saintis dari India dan Nepal.

Ikan keli gergasi ini atau lebih dikenali sebagai goonch oleh penduduk tempatan, telah mendapat perhatian, Jeremy Wade, pakar biologi yang sangat suka dengan ikan-ikan pelik, untuk diuji dan dikaji dan dipertontonkan kepada peminat-peminat rancangannnya.

Ikan keli gergasi itu mempunyai berat sebanyak 55kg dan panjang sekitar 2 meter. Jom kita tengokgambar ikan keli gergasi ini. Menyeramkan!


#POLITIK# PAS SEMAKIN TERDESAK PIKAT NING BAIZURAAIYOYOYO…biler maser plak ning baizura nie nak sertai pas?
                                              
                               I
                               I
                               I
                               I
                              V

      
Malunyer i…mana nak letak muka…..#POLITIK# AISHAH KATA HANYA PAS MAMPU PERTAHANKAN ISLAM
“Saya memilih Pas kerana Islam. Saya ingin berdakwah melalui Pas kerana parti ini mempertahankan agama Islam dan saya selesa bersama barisan kepimpinan Pas.”

Itu pengakuan penyanyi Aishah atau nama sebenarnya Wan Aishah Wan Arifin yang diundang menjayakan ceramah ‘Bilo Selebriti Dah Join Pas’ di Dataran Al- Ikhwan di Air Mawang, petang kelmarin.

Aishah berkata, walaupun baru dua bulan menyertai Pas, dia yakin dan bersemangat untuk terus berjihad di jalan ALLAH SWT.

“Ini bukan bermakna semasa saya menjadi penyanyi, saya tidak mendekati ALLAH SWT tetapi selepas memilih Pas, saya lebih bersemangat ingin berjuang dan berdakwah ke jalan yang diredhai. Lagipun kita sudah sedia maklum, perjuangan Pas salah satunya adalah Islam.

Nak baca lebih lanjut sila klik dibawah...


Heran kalo masuk parti lain tak boleh dekati islam ker? Tibe2 tukar jadik kafir plak?

Ape kena gayanyer macam tur plak weh? Terpesong..terpesonngggg..…

#POLITIK# MCA kawan sejati dalam BN???
Tan Sri Muhyiddin Yassin menyifatkan MCA sebagai teman sejati dalam Barisan Nasional (BN) kerana parti komponen itu sanggup susah dan senang bersama walaupun dalam suasana politik masa kini yang amat mencabar.

Timbalan Perdana Menteri berkata, kesanggupan itu mengukuh serta mematangkan lagi hubungan antara parti komponen BN sekali gus menjadikan BN bertambah kuat.

“Kita ada semangat kekeluargaan dan yang penting zaman susah kita sama-sama susah, MCA tidak ada mahu keluar BN pun, ia tetap sebahagian anggota BN dan selama-lamanya menjadi komponen penting dalam BN.

SEE??? MCA bukan macam DAP yang menunggang PAS dan PKR dalam merebut kuasa…