Rabu, 4 Januari 2012

#SOSIAL# SITI FATIMAH VS AMALINA CHE BAKRI

Heboh seantero Malaya apabila pelajar pintar@genius Malaysia Amalina Che Bakri yang berpakaian tidak senonoh dan memuat tururn gambarnya ke dalam facebook.

SM, heran dengan anak-anak yang pintar dan genius apabila berada di tanah air bertudung liptup tetapi apabila sampai di luar negara semua hilang siap berposing2 maut lagi..adakah ini nilai seoarang genius? 

Adakah ini pelajaran yang mereka dapat dengan kecemerlangan di dalam peperiksaan mereka selama ini?

Pada SM,  biarpun kita tidak dianugerahkan oleh Allah dengan pintar dan genius seperti mereka itu tetapi cukuplah kita ada agama untuk membimbing diri kita ke jalan yang Allah. Itu lebih baik dari bijak, pandai dalam akademik tetapi agama&iman hancur berkecai kerana terlalu ikotkan nafsu serakah. Berpakaian tidak senonoh..berpeluk sakan dan bangga dengan perangai buruk itu.

Berbeza pula dengan seorang pelajar pintar ini yang mana pergi ke luar negara tetapi masih mempunyai pegangang agama dan tidak tercemar kerana kejutan budaya…

Jom Layan&Ambil Iktibar dari Pengkisahan INI!~

pada tahun 2006, anak kelantan yang mendapat anugerah pelajar cemerlang  dalam spm bagi tahun 2006, dengan keputusan 17 1a dan 1 2a, kini sedang melanjutkan pelajarannya dalam jurusan perubatan di university of nottingham, united kingdom. disebutkan, beliau ialah siti fatimah mukhtar.

Siti Fatimah kelihatan masih kekal dengan imej tudung labuh, kekal dengan jati diri sebagai seorang rakyat Malaysia dan sebagai seorang Muslim. Inilah watak yang seharusnya menjadi contoh kepada seluruh anak muda dan terutama sekali para pelajar di seluruh negara.
Di Malaysia tahun demi tahun pelajar-pelajar yang cerdik pandai sering meningkat jumlah peratusannya. Ini mewujudkan ramai lagi watak cemerlang negara yang terus mengekalkan jati diri dan nama baik negara untuk kita semua contohi.
 
Siti Fatimah Ketika Mendapat Result SPM, Still Bertudung... (Atas)
Nur Amalina Che Bakri cantik manis bertudung ketika menunjukkan sijil kecemerlangannya (Bawah)
Perbezaan CEMERLANG+AGAMA
Tetap Mengenakan Hijab meskipun di rantau Orang...
PERBEZAAN CEMERLANG TANPA AGAMA 
Baju yang dibelikan oleh ibunya? Sanggup seorang ibu membelikan anaknya baju sebegini? adoi..