Selasa, 1 November 2011

#POLITIK# KERJA BODOH BN ATAU HELAH PEMBANGKANG?

Pagi2 lagi SM nak cerita kat Korang sumer pasai 200 mat rempit yang mengadakan tunjuk perasaan di bangunan bersejarah jam besar Pulau Pinang berhampiran Dewan Undangan Negeri (DUN) bagi menuntut ‘litar perlumbaan’ dibina bagi kegunaan mereka.


Kumpulan, yang diketuai oleh Ahmad Shahabuddin - wakil Pertubuhan Islam Gabungan Amal - berbaris di sepanjang kawasan itu dengan motosikal mereka kira-kira jam 1 tengahari dan membunyikan hon selama kira-kira 15 minit sebelum disuraikan oleh polis.

Tindakan mereka dipercayai didalangi politik kerana kebanyakan penunggang berkemeja-T berwarna kuning dengan tertera perkataan ‘LGE rasis’ - merujuk kepada ketua menteri Lim Guan Eng - dan projek 'Selamatkan Pulau Pinang'." Hahaha, SM nak gelak dulu dengan cerita bodoh neh.

Mengapa SM nak gelak, tengok sini!>:

1- Siapalah pihak yang bodoh sangat pergi sponsor baju2 T-shirt yang ada perkataan ‘LGE Rasis’&’Selamatkan Pulau Pinang’.

2- Mat 2  rempit neh pun satu if betul nak sangat ‘litar perlumbaan’ berkenaan pergi jerlah serah memo atau surat rasmi kepada LGE, bkn ker LGE neh pemurah macam khalifah Umar Al-khatab (tak serupa langsung!~)

3- Yang menganjur dan sOnok dianjurkan, dua 2  bodoh piang!..

4- Tak mustahil ada pemimpin UMNO/BN yang sponsor anjuran yg bodoh&bengap ini..cuberlah pemimpin neh sedar byk lagi program2 yang boleh membantu rakyat….bukannya seperti kes pemimpin BN/UMNO yang didakwa membiayai segala perbuatan lahanat Che’gu bard bg memburukkan ROsMah Mansur..

5- Pemimpin 2 bodoh tolong jgn buat kerja bodoh lagi..please stop k?

Note:
Lama-lama kalo asek buat kerja bodoh, nti otak jadik biol..mulalah buat kerja ntah paper~~~...
SimPanh KoNo Kat DEn....

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

SaLam SeMua KeKawaN YaNg RaJIn NaK KOMen Kat BloG Gua Neh..KoMenler Kaw..Kaw..PunYer..GuA TalAk KesaH Oooo..Tp If Pas Neh adeR YanG KeNa MeraNgkaK NaEk MahKaMah JanGan MiNTak ToloNg GuA..TerIma KasIh...