Jumaat, 12 Ogos 2011

APA TUNGGU LAGI KHALID? SAPULAH!
Ayo..yo..penunjuk perasaan bawak penyapu dan mangkuk tandas bagi pd Khalid!
                   PeninG..PeninG...Suwei Sudah Mari Maa...InI TanDa TaraK BaeK....

JaIs JanGan Serbu!!!, Tp BukA Poser Sekali DalaM GereJa..hahaha

SHAH ALAM - Dua pertubuhan bukan kerajaan (NGO) menghadiahkan penyapu kepada Menteri Besar Selangor, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim atas kegagalan mempertahankan tindakan Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) melakukan pemeriksaan ke atas Gereja Methodist di Damansara Utama dekat sini, 3 Ogos lalu. 

Selain penyapu, kedua-dua NGO itu, Permuafakatan Warisan Melayu Malaysia (Warisan) dan Gerakan Memantau Perkhidmatan Agensi Kerajaan (Gempak) membawa mangkuk tandas, pencuci tandas, penyapu lidi dan batang mop ketika bantahan diadakan di sini semalam. 

Kira-kira 30 orang yang berhimpun di hadapan bangunan Setiausaha Kerajaan Negeri mulai pukul 10 pagi itu sambil ada yang memakai topeng wajah Exco Hal Ehwal Islam, Adat Istiadat Melayu dan Kemudahan Awam negeri, Datuk Dr. Hasan Ali sebagai tanda sokongan. 

Segelintir daripada mereka yang marah dengan sikap Abdul Khalid dan Timbalan Pesuruhjaya Pas negeri, Khalid Abdul Samad pula memakai topeng tanduk berwajah kedua-dua individu itu. 

Bagaimanapun kesemua peralatan membersih tersebut akhirnya terpaksa dibawa pulang selepas tiada wakil daripada kerajaan negeri Pakatan Rakyat itu muncul untuk mengambilnya. 

Setiausaha Warisan, Zulkifli Shariff berkata, pihaknya memuji tindakan berani JAIS yang melakukan pemeriksaan ke atas gereja berkenaan selepas mendapat laporan berhubung ada usaha untuk memesongkan akidah umat Islam. –kosmo
 

SEMERAHCILI!, Khalid..khalid macam mana orang bley terfikir nak bagi penyapu, mangkuk tandas, pencuci tandas, penyapu lidi dan batang mop pada Menteri Besar kesukaan Ramai neh? Hahaha….nak suruh Khalid pergi cuci gereja ke pa hah?

Bukti dan pengakuan dari yang telah ditahan oleh penguatkuasa ketika serbuan itu dijalankan sudah membuktikan bahawa ada golongan Kristiani yang mahu memesongkan akidah orang-orang Islam di negara ini. Khalid dan Khalid Samad beria menyalahkan tindakan Jais hanya mahu mempertahankan undi orang bukan Islam.

Mahu jual agama ke apa nehh?

Note:
Dua2 khalid nie elok di rejam jeq….Tiada ulasan:

Catat Ulasan

SaLam SeMua KeKawaN YaNg RaJIn NaK KOMen Kat BloG Gua Neh..KoMenler Kaw..Kaw..PunYer..GuA TalAk KesaH Oooo..Tp If Pas Neh adeR YanG KeNa MeraNgkaK NaEk MahKaMah JanGan MiNTak ToloNg GuA..TerIma KasIh...