Jumaat, 3 Februari 2012

#POLITIK# PUTIH, MERAH ADA APA HAL?


 
Duit ambik gak!tp mulut bising Woorrr...

Gua nak ulas skit pasal Ang Pow Merah...

Kalo Tak Nak ‘Ang Pow’ tur bak cni bagi aku, lagi baik dari bising2..duit ambik gak, tapi menyalak cakap pasal sampul..apa darrr..

Pada gua, warna kadangkala membawa pelbagai maksud…warna merah boleh juga dikaitkan dengan cinta..warna putih selalu dikaitkan dengan warna merah…masing-masing mempunyai sebab dan munasabah masing-masing….

Puak2 belah sana yang tak tau membudi bicarakan setiap kesalahan yang terjadi sering kali Nampak salah orang…Sampul berwarna putih (ANG PAU CNY 2012) yang diagih-agihkan oleh Presiden PERKASA, Datuk Ibrahim Ali dijadikan sebagai Isu. Kononya tidak menghormati kaum cina dengan memberikan sampul putih, padahal Datuk Ibrahim Ali sudah menggunakan sampul Merah pada mulanya tetapi terpaksa menggunakan sampul putih apabila kehabisan sampul merah.

Sampul merah sudah abiS! sampul lain pun bley gak...

Gua percaya puak2 neh sudah dapat maklumat berkenaan tetapi sengaja mencetuskan kontroversi dengan menggunakan isu berkenaan untuk mencari kesalahan perkasa.

Jadi sekurang-kurangnya ada sopan sikit memberi sesuatu itu didalam satu bungkusan atau sampul walau apapun warnanya berbanding kalau diberi suatu pemberian itu sehingga orang lain nampak jelas nilai apa yang kita terima. Tindakan Datuk Ibrahim Ali lebih berhemah dan beradab sebenarnya.


Diorang selalu  mengutuk orang kononya mereka baik dan alim..padalah sama jer..2 X5…tak der bezanya mereka2 ini…

Nota:

Kalo taknak Bak Cini..gua Mahu..sampul mang gua tak nak..gua nak yg dalam sampul tur..bising benor! Poyor jer…duit ambik tp mulut tak pernah bersyukur n berterima kasih…


Tiada ulasan:

Catat Ulasan

SaLam SeMua KeKawaN YaNg RaJIn NaK KOMen Kat BloG Gua Neh..KoMenler Kaw..Kaw..PunYer..GuA TalAk KesaH Oooo..Tp If Pas Neh adeR YanG KeNa MeraNgkaK NaEk MahKaMah JanGan MiNTak ToloNg GuA..TerIma KasIh...