Jumaat, 19 Ogos 2011

PEJABAT DAP DIBAKAR ATAU SENGAJA DIBAKAR?

Terbakar??? Pelik Yang sukar DirungkaiKan...
Ibu pejabat DAP Pulau Pinang yang disimbah cat merah empat hari lalu, sekali lagi menjadi sasaran dengan percubaan membakar bangunan itu. Kali ini deretan akhbar lama yang diletakkan di luar bangunan itu dinyalakan pada kira-kira jam 3 pagi.
DUN Komtar Ng Wei Aik, yang menulis di Twitter berkata: “Ada orang cuba bakar HQ DAP Pulau Pinang sekitar jam 3 pagi. Semua suratkhabar di luar HQ dibakar. Serangan kedua selepas empat hari.”
Ketika dihubungi, Ng berkata api berjaya dipadamkan oleh jiran-jiran di kawasan itu dan Jabatan Bomba kira-kira 20 minit kemudian. Bomba datang kira-kira 15 minit kemudian, setelah dihubungi oleh penduduk tempatan.
Tindakan mereka berjaya menghalang api daripada merebak ke bahagian lain bangunan itu.
"Sebiji botol dijumpai tetapi kita tidak dapat menentukan sama suspek itu menggunakan minyak tanah untuk memulakan api. Bomba telah ambil botol itu untuk diuji,” katanya.
"Seorang jiran yang tinggal di hadapan bangunan nampak seseorang menaiki motosikal meninggalkan kawasan itu selepas api dinyalakan.”
Ng percaya kejadian itu bermotifkan politik dan katanya, DAP akan membuat laporan polis pagi ini.

Salam, SEMERAHCILI!, ucapkan kepada semua…pagi2 dah ada cerita mengenai bakar membakar neh!..rupanya pejabat DAP Pulau Pinang yang terbakar…

Persoalannya tak der angin tak der rebut tiba2 jer pejabat DAP terbakar? Macam pelik bin ajaib pun ader….

Al-maklumler skang DAP sanggup melakukan apa sahaja bagi meraih perhatian masyarakat khususnya di negeri pulau mutiara tu!...rekalah bermacam2 cerita dan kejadian yang nenyedihkan bagi menari perhatian rakyat….

Tak perlah, kita sama2 tengok apa tindakan pihak polis mengenai kejadian berkenaan…

Note:
Orang kalo da terdesak, macam2 boleh ‘reka’ betoi tak?1 ulasan:

SaLam SeMua KeKawaN YaNg RaJIn NaK KOMen Kat BloG Gua Neh..KoMenler Kaw..Kaw..PunYer..GuA TalAk KesaH Oooo..Tp If Pas Neh adeR YanG KeNa MeraNgkaK NaEk MahKaMah JanGan MiNTak ToloNg GuA..TerIma KasIh...